Німецькі компанії пропонують уряду передати Україні десятки танків Leopard 1 - ЗМІ

Німецькі компанії пропонують уряду передати Україні десятки танків Leopard 1 - ЗМІ

Укрінформ
Німецькі компанії запропонували уряду підготувати до відправки в Україну десятки танків Leopard 1, водночас більшою проблемою є брак боєприпасів.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ. 

Як зазначається, компанії Rheinmetall і Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) пропонують підготувати десятки танків Leopard 1 і можуть поставити їх в Україну, однак досі були проблеми із закупівлею боєприпасів. Ця ж проблема стосується й німецьких комплексів Gepard, які Україна вже має.

Проблема дефіциту боєприпасів обговорюється в Німеччині давно. Уряд пообіцяв виділити додатково 20 млрд євро зі спеціального фонду на їх закупівлю. Бюджетом на 2023 рік передбачено загалом 1,125 млрд на боєприпаси.

Під час візиту в Бразилію у вихідні канцлер ФРН Олаф Шольц обговорював можливість передачі цією країною танкових боєприпасів Україні, але отримав відмову.

Читайте також: Пісторіус заявляє, що відправити в Україну танки Leopard треба якнайшвидше

Як повідомлялося, раніше федеральний уряд ухвалив рішення про поставку в Україну 14 бойових танків Leopard 2 із запасів Бундесверу та видав ліцензію на передачу таких танків країнам, які їх мають на озброєнні. Німецький виробник зброї Rheinmetall готовий значно збільшити виробництво танкових та артилерійських боєприпасів, щоб задовольнити високий попит на них в Україні й на Заході, заявив генеральний директор компанії Армін Паппергер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-