Наступні пів року будуть вирішальними для результатів війни рф проти України – директор ЦРУ

Наступні пів року будуть вирішальними для результатів війни рф проти України – директор ЦРУ

Укрінформ
Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс вважає, що наступні шість місяців будуть вирішальними для визначення остаточного результату війни рф проти України.

 Про це він заявив під час виступу у Джорджтаунському університеті, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN

«Я думаю, що ключовим – оскільки ми не вважаємо, що (президент росії володимир путін - ред.) серйозно ставиться до переговорів, – буде результат на полі бою в найближчі шість місяців», – сказав Бернс.

За його словами, результат міститиме «приземлення зарозумілості путіна», даючи зрозуміти, що він не тільки не зможе просунутися далі в Україні, а й щомісяця дедалі більше ризикує втратити незаконно захоплену територію.

Читайте також: путін наказав до березня захопити території Донецької та Луганської областей - розвідка

Директор ЦРУ зауважив, що путін «робить ставку на те, що зможе змусити час працювати на нього» і вірить, що зможе «перемолоти» Україну, тоді як політична втома охопить Європу, а Сполучені Штати відволікатимуться.

За словами Бернса, у листопаді він сказав голові держдуми рф сергію наришкіну, що «цей російський розрахунок так само глибоко помилковий, як і початкове рішення розпочати війну 24 лютого».

Читайте також: Уряд США спільно з Конгресом шукає нові механізми тиску на росію - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, за даними американських ЗМІ, директор ЦРУ Вільям Бернс у січні таємно відвідав Київ, аби поінформувати українську сторону про ймовірні військові плани рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-