У Координаційному штабі розповіли про ворожі «вкиди» щодо обміну полонених

У Координаційному штабі розповіли про ворожі «вкиди» щодо обміну полонених

Укрінформ
У Координаційному штабі відбулася зустріч з рідними військовослужбовців, які об’єдналися в Асоціацію захисників Азовсталі, зокрема обговорювалося проведення мітингів на підтримку полонених.

Про це в Телеграмі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, передає Укрінформ. 

У штабі застерегли, що організація мітингів на підтримку полонених не має жодного позитивного впливу на домовленості стосовно обмінів.

Зазначається, що з метою розхитати ситуацію всередині України з цього року ворог почав масові інформаційні «вкиди» для маніпуляції близькими захисників, які перебувають у неволі.

«Після переговорів українського і російського омбудсменів у Туреччині москалькова повернулася до росії з конкретними пропозиціями. Наприклад, щодо обміну пораненими. А тепер звинувачує Україну в затримці процесу, відверто маніпулюючи, мовляв, тих, хто повернувся, у нас кидають за грати або відразу відправляють на передову. Так само й щодо затримки обмінів. Ми надали список майже 800 поранених. То віддайте їх», - зазначив представник штабу.

Читайте також: У Червоному Хресті кажуть, що мають «лімітований» доступ до місць утримання військовополонених

Він додав, що останніми днями росіяни почали дозволяти деяким нашим хлопцям дзвонити рідним. «І всі вони телефонують зі словами, що їх відправляють на обмін, а ми, мовляв, не забираємо. Це теж інформаційна операція, спрямована на розкол у суспільстві», - наголосив представник штабу.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець закликав родичів військовополонених не називати їхніх прізвищ, щоб не ускладнювати роботу з повернення на батьківщину.

Фото на головній: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-