Артилеристи знищили російського «вбивцю байрактарів»

Артилеристи знищили російського «вбивцю байрактарів»

Укрінформ
Артилеристи Військово-морських сил Збройних сил України знищили російський зенітний ракетний комплекс Тор-М2ДТ, відомий як «убивця байрактарів».

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВМС повідомляє у Фейсбуці.

«Артилеристи окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Військово-морських сил Збройних мил України знищили гордість російського оборонпрому «вбивцю байрактарів» арктичний ЗРК Тор-М2ДТ», – ідеться в повідомленні.

За даними ВМС, вказані комплекси має на озброєнні лише 80-а мотострілецька бригада берегових військ північного флоту військово-морського флоту російської федерації. У грудні 2022 року ці ЗРК увійшли на захоплені території України.

Встановлено, що всього на озброєнні в росії є 12 комплексів подібної модифікації, які працюють у температурному діапазоні до мінус 50 градусів. Кожен такий ЗРК має дві машини: перша – для розміщення екіпажу й управління вогнем, друга – машина з радіолокаційною станцією, двома пусковими модулями на чотири зенітні ракети типів 9М331 або 9М332.

Читайте також: Нацгвардійці показали, як ліквідують штурмовиків «Вагнера» під Бахмутом

Вартість ЗРК Тор-М2ДТ становить понад 25 мільйонів доларів. Завданням його було не лише прикриття своїх військ, а й захист стратегічно важливих об’єктів російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 лютого 2023 року у розв’язаній проти України повномасштабній війні росія втратила близько 129 тисяч 30 своїх військових, 3211 танків, 6382 бойових броньованих машин та безліч іншої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-