росіяни за добу атакували дев’ять областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев’ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники за добу здійснили обстріли дев’яти областей України, ж загиблі та поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 2 лютого.  

У Чернігівській області за минулу добу ворог здійснив три обстріли, бив по Сновській громаді Корюківського району із мінометів. Внаслідок влучання міни у підвал, де переховувались від обстрілу жителі села Єліно, загинули четверо людей та один чоловік дістав поранення. Пошкоджені два житлові будинки і дві споруди господарського призначення.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни вели обстріли Білопільської, Великописарівської, Шалигинської та Есманьської громад. Зафіксовано 129 ударів. За попередніми даними, без жертв.

У Запорізькій області агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, Новоданилівка, Нестеренка, Білогір'я, Мала Токмачка, Ольгівське, Приморське, Плавні, Комишуваха. Надійшло 8 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: Війська рф знову обстріляли Куп'янськ, поранена жінка

У Дніпропетровській області російські терористи двічі з важкої артилерії били по Мирівській громаді Нікопольського району. Жертв немає.

Вночі під обстрілом опинився Нікополь, ворожа артилерія поцілила по місту вісім разів. Загиблих і травмованих немає. Наслiдки атак з'ясовуються.

У Харківській області 2 лютого зранку ворог знову обстріляв Куп'янськ. Поранена одна людина. У с. Кругляківка Куп'янського району внаслідок ранкового обстрілу поранення дістав співробітник ДСНС.

Також зранку було обстріляна Козача Лопань, пошкоджена будівля селищної ради.

Минулої доби на Слобожанському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Зелене, Нескучне, Тернова, Огірцеве, Стариця, Вовчанськ і Бударки.

Читайте також: У Краматорську розбирають завали будинку, зруйнованого російською ракетою

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли із танків та артилерії районів населених пунктів Дворічна, Синьківка, Іванівка, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане.

У Луганській області ситуація залишається складною. Ворог обстрілює населені пункти. У звільненому Невському поранена літня жінка.

Також війська рф обстріляли Діброву та Новоєгорівку на Лиманському напрямку, а на Куп’янському – Новоселівське та Стельмахівку.

У Донецькій області вночі ворог вів хаотичні обстріли старої частини Авдіївки.

Минулої доби росіяни здійснювали ракетні удари по Краматорську, Дружківці, Слов'янську.

Вчора ввечері агресори скоїли ракетний удар по центру Краматорська. Зруйнована багатоповерхівка, пошкоджені щонайменше вісім житлових будинків. Троє людей загинули, восьмеро були поранені, 21 людина звернулася по медичну допомогу. Щонайменше одна людина перебуває під завалами. Рятувальна операція триває.

У Миколаївській області вночі ворог здійснював артилерійський обстріл Очаківської громади. Постраждалих немає.

Вчора війська рф завдавали ударів із РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

У Херсонській області загарбники не припиняють обстріли населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, артилерійських обстрілів зазнали Берислав, Антонівка та Херсон.

Читайте також: У пансіонати Арабатської Стрілки активно заселяються російські спецслужби - Хлань

За добу через агресію рф чотири людини дістали поранення та одна людина загинула.

Зі звільненої від росіян Херсонщини евакуйовані 83 людини, з них шість дітей. Триває робота над відновленням електроенергії у населених пунктах Херсонщини. Працюють представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Чайкине, Інгулівку, Нововоронцовку, Давидів Брід та Новомиколаївку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-