Ізраїль розглядає можливість передачі Україні системи ППО «Залізний купол» - Нетаньягу

Ізраїль розглядає можливість передачі Україні системи ППО «Залізний купол» - Нетаньягу

Укрінформ
Ізраїль розглядає можливість передачі Україні засобів протиповітряної оборони, в тому числі системи “Залізний купол”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю телеканалу CNN заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

“Що ж, я, звісно, розглядаю це”, - відповів Нетаньягу на запитання про можливість передачі Україні систем ППО.

Він також підтвердив, що США перемістили з території Ізраїлю до України запаси артилерійських боєприпасів. “США взяли значну частину ізраїльських боєприпасів та відправили їх в Україну”, - сказав прем’єр-міністр.

Нетаньягу додав, що його країна також допомагає Україні, перешкоджаючи виробництву зброї на території Ірану. “Не вдаватимуся у деталі, але Ізраїль певним чином діє проти виробництва Іраном зброї, яка використовується проти України”, - зазначив глава уряду.

Читайте також: Нетаньягу не нав'язує посередництво між Україною і рф, тож це твереза позиція - експерт

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у міністерстві оборони Ірану заявили про атаку безпілотників на оборонний завод у місті Ісфаган у центральній частині країни. В іранському відомстві стверджують, що атака була невдалою — один із безпілотників був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили до оборонних пасток і вибухнули.

За даними Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), поблизу Ісфагана розташовується підприємство Shahed Aviation Industries, яке виробляє дрони-камікадзе Shahed 131/136.

Читайте також: США й Ізраїль занепокоєні, що росія постачає Ірану військові технології в обмін на дрони - Блінкен

Журналісти з посиланням на американських посадовців повідомляли, що по оборонному комплексу в Ірані удару завдав Ізраїль, оскільки Тель-Авів та США прагнуть стримати ядерні та військові амбіції Тегерана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-