російські загарбники за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

російські загарбники за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на дев’ять областей України.  

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 1 лютого. 

У Чернігівській області ворог здійснив два обстріли Новгород-Сіверського району із мінометів та ствольної артилерії. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня ворог обстрілював Шосткинську, Середино-Будську, Краснопільську, Білопільську та Юнаківську громади.

У Шосткинській громаді постраждали двоє людей. Їм надана невідкладна медична допомога. Інша інформація уточнюється. 

Читайте також: На Донеччині поліцейські знищили 200 російських снарядів до «Градів»

Вночі російський БпЛА скинув два ВОГ (постріли гранатометні) на територію Краснопільської громади.

По Шосткінській громаді росіяни завдали ракетного удару. Деталі уточнюються. 

У Запорізькій області за добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Малинівка, Полтавка, Червоне, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Білогір'я, Новоандріївка, Ольгівське, Мала Токмачка, Кам'янське, Степове, Плавні, Малі Щербаки.

Надійшли 30 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються. 

У Дніпропетровській області за минулу добу росіяни обстріляли Марганецьку та Мирiвську громади в Нікопольському районі, а також Великомихайлівську громаду в Синельниківському районі. Ворог гатив зі ствольної артилерії, снаряди пошкодили аграрне підприємство та лінії електропередач. Загиблих та постраждалих немає.

Читайте також: Ракетний удар пошкодив у Харкові пам'ятку конструктивізму

У Харківській області 1 лютого зранку ворог знову обстріляв Куп'янськ. 60-річний чоловік дістав осколкове поранення та був госпіталізований.

Протягом минулої доби на Слобожанському напрямку ворог з мінометів та артилерії обстріляв райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Зелене, Нескучне, Огірцеве, Вовчанськ, Стариця і Бударки. 

На Куп’янському напрямку війська рф обстріляли позиції українських військ в районах Іванівки, Куп’янська, Кислівки і Котлярівки.

У смт Дворічна внаслідок обстрілу було пошкоджено диспетчерську Державної пожежно-рятувальної частини та автомобіль.

У с. Шипувате Куп'янського району дві ворожі ракети С-300 влучили в землю поруч із будинком культури.

У Луганській області на Куп’янському напрямку ворог обстріляв позиції захисників України у районах Новоселівського і Ковалівки.

На Лиманському напрямку вогневого ураження з боку росіян зазнали Новоєгорівка, Невське, Червонопопівка, Кремінна і Діброва.

Ворог не припиняє наступальних дій на Лиманському та Бахмутському напрямках та продовжує зазнавати втрат. Ситуація в області залишається складною. 

У Донецькій області вчора російські війська обстріляли околиці с. Дачне поблизу Курахового. Поранених та загиблих немає.

Також вчора вдень стався ракетний обстріл касетними боєприпасами селищ Шевченко та Бурлацьке Комарської громади. Руйнувань зазнали 5 житлових будинків і складське приміщення у селищі Шевченко. Жертв та поранених серед цивільних немає.

Читайте також: Харківщина: влада закликає евакуюватися мешканців Куп’янська та Дворічної

Напруженою залишається ситуація поблизу Бахмута, Соледара, Вугледара.

На Донеччині за добу чотири людини загинули й шестеро дістали поранення.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських ударів по населеному пункту в Очаківській громаді. Пошкоджено об’єкти інфраструктури. Постраждалих немає.

У Херсонській області обстрілів із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони 21 населеного пункту, зокрема Золота Балка, Берислав, Веселе, Миколаївка, Тягинка, Понятівка, Антонівка, Берегове, Янтарне та Херсон.

За добу через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула та ще одна дістала поранення.

Читайте також: Голова ДПСУ відвідав позиції прикордонників біля Бахмута

Загарбники посилили фільтраційні та контрдиверсійні заходи на тимчасово захоплених територіях Херсонщини, зокрема обмежили в’їзд та виїзд з Улянівки Скадовського району. Проводяться обшуки у населення та перевірка мобільних телефонів.

Зі звільненої від росіян Херсонщини автотранспортом евакуйовано 53 особи, з них одна дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-