Повне звільнення України може статися вже цього року – Джонсон

Повне звільнення України може статися вже цього року – Джонсон

Укрінформ
Експремʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив тверде переконання, що війна в Україні з повним звільненням її територій може завершитися у 2023 році, і це є кращим варіантом не лише для України й Заходу, але також для росії.

Про це він сказав у вівторок під час зустрічі з журналістами в Українському домі у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо зробити так, аби наші українські друзі отримали те, що їм потрібно, щоб якомога швидше вигнати росіян з усієї території України», – зауважив Джонсон, додавши, що допомога має йти без затримок.

Він висловив переконання, що звільнення українських територій «може статися нинішнього 2023-го року», і це є найкращим варіантом не лише для України.

«Я думаю, що це найкраще для Заходу, але також і для росії», – зазначив експремʼєр.

Він наголосив, що з «катастрофою», яку вчинив путін, треба покінчити якомога швидше.

Читайте також: Джонсон у Вашингтоні: Говорити про надання Україні винищувачів F-16 треба без зволікань

«Те, що роблять українці – і я бачив це на власні очі кілька разів – це боротьба від імені всіх (нас), вони борються за свободу по всьому світу, вони воюють за людей у Грузії й Молдові, у країнах Балтії та Польщі – скрізь, де існує ризик російського реваншизму чи бажання відбудувати стару радянську імперію», – підкреслив Джонсон.

Тому, продовжив ексглава британського уряду, він залишається палким прихильником України.

Як повідомляв Укрінформ, Борис Джонсон висловив позицію, що членство України в НАТО є найкращим способом гарантувати безпеку українцям, а також запобігти будь-яким атакам на країну в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-