Сватове, Кремінна, Білогорівка: у ЗСУ розповіли про ситуацію на «гарячих» напрямках

Сватове, Кремінна, Білогорівка: у ЗСУ розповіли про ситуацію на «гарячих» напрямках

Укрінформ
Просування Сил оборони України на ділянці Сватове-Кремінна сповільнилось. Наразі наші військові працюють над виснаженням ворога.

Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ полковник Сергій Череватий.

“Бойові задачі не завжди є наступальними. Працюємо на виснаження ворога. Коли будуть сприятливі фактори, війська неодмінно перейдуть до рішучих дій”, - сказав він.

“Ми не росіяни і даремно не ризикуємо своїми військовослужбовцями. Якщо зараз несприятлива погода або потрібні додаткові резерви та засоби вогневої підтримки, ми діємо, як приписує здоровий глузд та адекватна сучасна військова наука. На цій ділянці ми системно працюємо по знищенню логістики ворога, його командних пунктів, завдаємо ударів по скупченню особового складу, складів ПММ, артилерійських боєприпасів”, - додав речник.

Читайте також: росіяни обстріляли житловий масив у Бахмуті — загинула дитина, є поранені

Череватий розповів, що до Бахмута наразі поставляють усе необхідне для ефективних дій наших військ: озброєння, боєприпаси, харчі і медичні засоби.

Він також повідомив, що на Лиманському напрямку ворожі підрозділи намагаються продавити нашу лінію оборони і стягують піхоту і артилерію.

Зокрема, минулої доби в районі населених пунктів Білогорівка та Новоселівське відбувся контрнаступ ворога, який не вдався. Ворог зазнав втрат у живій силі і був змушений відступити, розповів речник Східного угруповання військ.

Читайте також: ЗСУ відбили 13 ворожих атак, знищили три пункти управління і два склади боєприпасів

Раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону заявив, що постійне оновлення особового складу є для рф головним способом тримання динаміки бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-