У білорусі розпочинаються нові спільні військові «тренування» з рф

У білорусі розпочинаються нові спільні військові «тренування» з рф

Укрінформ
У вівторок, 31 січня, у збройних силах республіки білорусь починається спільне з рф штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання військ (сил).

Про це повідомило міноборони білорусі у Телеграмі, передає Укрінформ. 

Як зазначається, протягом тижня представники військових відомств двох держав відпрацюють питання спільного планування застосування військ на основі досвіду збройних конфліктів останніх років на тему: «Прийняття рішення щодо застосування регіонального угруповання військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави».

Читайте також: росія завезла у білорусь нові підрозділи військових для навчання — прикордонники

"Комплекс спільних заходів оперативної підготовки спрямований на підвищення сумісності органів військового управління двох держав і є черговим етапом підготовки до спільного оперативного навчання "Щит Союзу - 2023", яке пройде на території російської федерації у вересні 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Раніше моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що спільні навчання збройних сил блорусі та рф продовжаться принаймні до кінця січня. Водночас на окремих полігонах навчання тривають безперервно з 29 квітня 2022 року.

Фото: Беларускі Гаюн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-