Двоє терористів «днр» отримали по 10 років тюрми за участь у боях на Донеччині

Двоє терористів «днр» отримали по 10 років тюрми за участь у боях на Донеччині

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі двом терористам незаконного збройного формування «днр», які воювали проти Збройних сил України на території Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці

Фігуранти визнані винними в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в терористичній організації та незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Прокурори в суді довели, що в серпні 2014 року житель селища Пантелеймонівка Горлівського району вступив до лав «1-ої окремої гвардійської мотострілкової бригади днр», де обійняв посаду водія-електрика командно-штабної машини взводу зв’язку. Перебуваючи за місцем дислокації підрозділу в Старобешівському районі, чоловік обслуговував техніку учасників незаконного збройного формування, також «служив» механіком у «5 ОМСБр «Оплот».

Читайте також: Бойовика «днр» засудили до 15 років за ґратами

Другий засуджений – житель Камчатського краю російської федерації. Прокурорами доведено, що він прибув на тимчасово окуповану територію Донецької області у жовтні 2015 року та воював проти ЗСУ у складі «11-го гвардійського окремого мотострілецького полку батальйону «Восток» днр». У ролі старшого стрілка зловмисник брав участь у бойових діях у районі села Піски Ясинуватського району. 

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області суд призначив колишньому художнику-постановнику одного з телеканалів 10 років позбавлення волі за виготовлення листівок для підняття «бойового духу» російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-