росія вчинила в Україні 477 злочинів проти медіа - ІМІ

росія вчинила в Україні 477 злочинів проти медіа - ІМІ

Інфографіка
Укрінформ
За 11 місяців повномасштабної війни росія вчинила 477 злочинів проти медіа в Україні, серед яких викрадення і вбивства журналістів, кібератаки, обстріли телевеж.

Про це свідчить моніторинг, проведений Інститутом масової інформації, повідомляє Укрінформ. 

«Протягом цього місяця війни ІМІ зафіксував 10 порушень свободи слова, які вчинила росія. Зокрема, це обстріли та поранення журналістів, викрадення, кіберзлочини, вимкнення українського мовлення на окупованих територіях, а також закриття газет через відсутність фінансування у зв'язку з війною», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі відомо про вбивства 43 журналістів, вісім із яких загинули під час виконання редакційного завдання. Було викрадено 21 медійника, 14 вважаються зниклими. 17 журналістів поранено, 67 осіб зазнали залякувань, зокрема, одна – юридичного тиску.

Також, за даними ІМІ, росіяни вчинили 16 обстрілів телевеж, 25 вимкнень українського мовлення, 42 кіберзлочини та дев'ять блокувань сайтів ЗМІ.

«Крім того, з початку широкомасштабного вторгнення щонайменше 208 телерадіомовників та друкованих ЗМІ припинили повністю або частково свою діяльність та мовлення у низці регіонів через бойові дії та окупацію. Це медіа із Запорізької, Херсонської Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, Сумської, Луганської, Чернігівської областей», - зазначають у ІМІ.

Читайте також: На війні загинув журналіст Юрій Лелявський

Інститут масової інформації - українська громадська організація, журналістський аналітичний центр. Діяльність інституту спрямована на захист свободи слова, сприяння розвиткові української журналістики, дослідження громадської думки та інших явищ, пов'язаних з формуванням масової свідомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-