Окремою бригадою у складі ЗСУ став не полк «Азов», а інший підрозділ – Нацгвардія

Окремою бригадою у складі ЗСУ став не полк «Азов», а інший підрозділ – Нацгвардія

Укрінформ
У Нацгвардії роз'яснили, що 26 січня 2023 року окремою бригадою у складі ЗСУ став не Окремий загін спецпризначення "Азов", який у листопаді 2014 року увійшов до складу Нацгвардії, а підрозділ ССО "Aзов", створений у березні 2022 року.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Національної гвардії України, передає Укрінформ. 

"Учора багато українських медіа опублікували статті, в яких стверджувалося, що полк "Азов" став окремою бригадою у складі ЗСУ. Ця інформація не відповідає дійсності. Бригадою у складі ЗСУ став інший підрозділ", – йдеться у повідомленні.

У НГУ наголосили, що Окремий загін спеціального призначення (ОЗСП) "Aзов" Національної гвардії – підрозділ, який боронив Маріуполь, – залишається формуванням Національної гвардії України Міністерства внутрішніх справ та веде бойові дії на південному напрямку.

Читайте також: Meta пообіцяла не блокувати контент про полк «Азов» - Федоров

"Просимо врахувати цю інформацію і детальніше перевіряти публікації щодо назв підрозділів", – закликали в Нацгвардії.

У НГУ також пояснили, що ОЗСП "Aзов" Нацгвардії – це підрозділ, створений 5 травня 2014 року у складі МВС. У листопаді 2014 року підрозділ увійшов до складу Національної гвардії з подальшою комплектацією його відповідно до завдань Національної гвардії України. https://t.me/ngu_war_for_peace/8444

Водночас як зазначили в НГУ, 9 березня 2022 року на базі підрозділу територіальної оборони "Aзов", що почав створюватися у Києві з перших днів російського вторгнення 2022 року, було створено підрозділ ССО "Aзов", який 26 січня 2023 став 3-ю окремою штурмовою бригадою Сухопутних військ Збройних сил України.

Читайте також: Дружина командира полку «Азов» закликала визволити українських бійців з полону рф

"Підрозділ "Aзов" у складі ЗС України слід відрізняти від Окремого загону спеціального призначення "Aзов" у складі Національної гвардії. Хоча завдання цих підрозділів сил оборони України єдині – захист нашої держави, її суверенітету й територіальної цілісності", – підкреслили в НГУ.

Напередодні деякі ЗМІ повідомили, що "полк "Азов" став окремою бригадою у складі ЗСУ". 

Водночас як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму дописі в Телеграмі зазначив, що саме ССО "Азов" стали бригадою у складі Сухопутних військ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-