У районі Соледара за добу росіяни здійснили 77 обстрілів – ЗСУ

У районі Соледара за добу росіяни здійснили 77 обстрілів – ЗСУ

Укрінформ
У районі Соледара упродовж доби росіяни здійснили 77 обстрілів різними типами артилерії і з реактивних систем залпового вогню.

Про це у ефірі телемарафону поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, відповідаючи на питання, чи готуються росіяни далі від Соледара наступати на ті села і містечка, які знаходяться поруч з ним, передає кореспондент Укрінформу.

«За цю добу там було здійснено 77 обстрілів різними типами артилерії і з реактивних систем залпового вогню, 4 штурми відбулося ворога. Проте ми відійшли на заздалегідь підготовлені позиції, вибудували оборону, вивели систему ураження, тому ворог значного успіху поки що там і не має», - заявив він.

Череватий сказав, що росіяни всіма своїми інформаційними зусиллями намагалися привернути увагу до Соледару.

«А насправді це (відхід українських військ звідти – ред.) просто була тактична дія по вирівнюванню оборони і збереженню нашого особового складу. Ми, на відміну від ворога, цінуємо наших людей і намагаємося їх максимально зберегти. При цьому ворогу були нанесені колосальні втрати», - зазначив речник.

Читайте також: За цю добу в районі Соледара було вісім бойових зіткнень — ЗСУ

За його словами, усі невеликі здобутки росіян, які є за весь майже уже рік повномасштабної війни, наприклад, Сєвєвродонецьк, Лисичанськ тощо, це є повністю знищені міста, які назвати якимось значним трофеєм чи великою стратегічною перевагою неможливо.

Як повідомлялося, 25 січня Череватий заявив, що українські військові відійшли від Соледара задля збереження особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-