Ігнат: Маневри авіації рф у білорусі - психологічний фактор, особливої небезпеки наразі немає

Ігнат: Маневри авіації рф у білорусі - психологічний фактор, особливої небезпеки наразі немає

Укрінформ
Повітряні тривоги, які звучали вчора, були пов’язані саме з активністю ворожої авіації на білоруській території, і це скоріше є психологічним фактором.

Про це на брифінгу у Military Media Center сказав речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат.

«У білорусі розташоване авіаційне угруповання рф з метою створення єдиної армії, яка буде працювати під об’єднаним командуванням. Їхні маневри треба мати на увазі. Зокрема, вчорашні повітряні тривоги були пов’язані саме з активністю ворожої авіації на білоруській території», — зазначив речник.

На його думку, «це психологічний фактор, особливої небезпеки на цьому напрямку це угруповання не несе».

Він також укотре зауважив, що у збитті «шахедів» і крилатих ракет важливу роль відіграють засоби ППО, які надають партнери. «У списку останнього Рамштайну є суттєві зрушення і великий крок уперед. Це щодо надання батарей Patriot, NASAMS, IRIS-Т».

«Я сподіваюсь, що оголошене нашими партнерами якомога швидше надійде на озброєння і буде засвоєне нашими військовослужбовцями», — сказав Ігнат. Дуже важливим, за його словами, є надання і літаків західного зразка.

«Наприклад, винищувачі F-16. Такий літак у нинішніх умовах підійшов би нам найбільше. Такі літаки могли б стати як частиною системи ППО, так і силою для ударів по ворогу з метою деокупації наших територій », — сказав Ігнат.

Читайте також: Більше політики, ніж бойового злагодження - Ігнат про спільні авіанавчання у білорусі

Як повідомляв Укрінформ, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас назвав останній масований ракетний обстріл українських міст передбачуваною реакцією росії на вчорашні рішення партнерів щодо постачання танків Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-