Польща торік передала Україні запчастини до літаків MіГ-29 - ЗМІ

Польща торік передала Україні запчастини до літаків MіГ-29 - ЗМІ

Укрінформ
Варшава торік передавала Києву запчастини до винищувачів MіГ-29.

Про це із посиланням на свої джерела в уряді Польщі інформує польське видання Dziennik Gazeta Prawna, передає Укрінформ.

Як зазначає видання з посиланням на неназване джерело в уряді РП, “весною минулого року Польща, після великої авантюри щодо того, чи передавати літаки (Україні – ред.), передала Україні певну кількість МіГ-29”.

“Скажімо умовно, це було зроблено комбінованим способом. Фюзеляж чи крила - це також запчастини”,- цитує видання неназване джерело в уряді Польщі.

Як відомо, у березні минулого року, відразу після початку повномасштабної російської агресії в Україні, розглядалося питання передачі Польщею літаків МіГ-29 Україні. У Держдепартаменті США на початку березня заявляли, що члени НАТО, зокрема Польща, отримали "зелене світло" для відправки винищувачів в Україну. У відповідь на це у МЗС Польщі тоді заявили, що Варшава готова передати всі свої винищувачі МіГ-29 у розпорядження США. Водночас від Вашингтона Польща очікує на передачу їй літаків зі схожими операційними можливостями і готова негайно розпочати переговори про їх закупівлю. Утім, тоді це питання офіційно було знято з порядку денного.

Читайте також: Польща планує передати Україні танки Leopard 2 протягом кількох тижнів

Як передавав Укрінформ, в Офісі Президента вважають, що наступний “Рамштайн-9” має бути авіаційним, оскільки Україна потребує бойових літаків, зокрема американських F-16, для відбиття російської агресії. 

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України, організоване США, відбудеться 14 лютого у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Фото: Wojtek Mazurkiewicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-