Rheinmetall готовий надати Україні снаряди до танків Leopard

Rheinmetall готовий надати Україні снаряди до танків Leopard

Укрінформ
Німецький оборонний концерн Rheinmetall може надати велику кількість боєприпасів для сучасних бойових танків Leopard 2, які Німеччина та інші країни відправлять Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW

«Rheinmetall до цього готовий і наперед значно збільшив свої потужності з виробництва боєприпасів, особливо великокаліберних», - заявили в концерні, відповідаючи на запит газети Rheinische Post.

У Rheinmetall також зазначили, що вклали і продовжують вкладати значні кошти у збільшення штату співробітників та створення нових виробничих потужностей, ймовірно, маючи на увазі будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів. «Ми робимо все, щоб підтримати Україну, а також НАТО та федеральний уряд, у тому числі й необхідними боєприпасами», - наголосили представники оборонного підприємства.

За їхніми словами, збільшення потужностей дозволить концерну забезпечити потреби у боєприпасах як Бундесверу, так і сил оборони інших країн, на озброєнні яких стоять танки Leopard 2.

Танк Leopard 2 оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою, до його загального боєкомплекту входять 42 постріли. Гармата може вести вогонь осколково-фугасними та бронебійними снарядами, а також легкими протитанковими ракетами типу LAHAT.

Читайте також: Білий дім роз’яснив деталі передачі танків Abrams Україні

Як повідомлялося, у середу канцлер ФРН Олаф Шольц офіційно підтвердив намір Німеччини передати Україні основні бойові танки Leopard 2, які Київ просив вже тривалий час. На першому етапі Берлін надасть роту із 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. Він також дозволить іншим країнам реекспортувати танки Збройним силам України. Всього Київ може отримати від європейських партнерів приблизно 90 бойових машин типу Leopard 2.

Крім того, влада США погодилася передати Україні 31 танк М1 Abrams.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-