Авіація ЗСУ за день завдала 16 ударів по позиціях ворога

Авіація ЗСУ за день завдала 16 ударів по позиціях ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом дня завдала по російських загарбниках 16 ударів. Окрім того, були знищені гелікоптер, штурмовик і два безпілотники ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 25 січня.

«Українська авіація протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також Сили оборони України знищили літак Су-25, гелікоптер Ка-52 та два безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10». А наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, дев’ять районів зосередження живої сили та три склади боєприпасів противника», – йдеться в повідомленні.

російські війська, за даними Генштабу, протягом доби здійснили 21 авіаційний та п’ять ракетних ударів, а також 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза здійснення ворогом авіаційних і ракетних ударів залишається актуальною по всій Україні.

Повідомляється, що на Бахмутському напрямку загарбники продовжують вести наступальні дії, зазнаючи численних втрат. На Лиманському й Авдіївському напрямках росіяни також вдавалися до спроб вести наступ – усі атаки ворога відбиті. На решті напрямків війська рф обороняються.

Читайте також: Ворог обстрілює Донеччину з танків, «Градів» і ракетами, під вогнем - 11 населених пунктів

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, наступальні угруповання ворога не виявлені. Натомість з артилерії росіяни обстріляли райони понад 20 населених пунктів, серед яких – Михальчина Слобода, Леонівка та Ясна Зоря Чернігівської області, Бударки, Ветеринарне, Гатище, Вовчанськ, Красне Перше, Нескучне та Стрілеча Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська обстріляли Синьківку, Іванівку, Котлярівку й Табаївку Харківської області, а також Стельмахівку Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження від загарбників потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Невське Луганської області, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу ворога зазнали райони 17 населених пунктів, зокрема Спірне, Бахмут, Ступочки, Білогорівка, Красна Гора, Кліщіївка та Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни обстріляли райони Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового й артилерійського вогню загарбників постраждали райони 20 населених пунктів, серед них – Времівка, Вільне Поле й Новопіль Донецької області, Мала Токмачка, Новоданилівка та Оріхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських ударів ворога зазнали 16 населених пунктів, зокрема Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Білозерка, Новокаїри, Републіканець і Херсон.

За інформацією Генштабу, лише за останні дні на тимчасово окупованих територіях Луганської області до Старобільської міської лікарні доставлені близько сотні поранених російських військових. У зв’язку з переповненістю лікарні після стабілізаційних заходів їх перевозять до медзакладів міста Луганськ або на територію росії.

Тим часом в окупованій Горлівці Донецької області загарбники примушують працівників місцевих так званих республіканських підприємств отримувати паспорти російської федерації. У разі невиконання вимог до 1 березня 2023 року працівникам загрожує звільнення.

Читайте також: російські загарбники намагаються залякати кримське суспільство затриманнями та арештами - Чубаров

Встановлено, що рф продовжує здійснювати тиск і залякувати місцеве населення тимчасово окупованих територій. Так, у Джанкойському районі Автономної Республіки Крим загарбники провели обшуки в помешканнях понад 20 сімей кримських татар та здійснили шість арештів нібито через підозру в підготовці диверсій і терактів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 25 січня у розв’язаній проти України повномасштабній війні російська федерація втратила вже близько 123 тисяч 80 своїх військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-