Ракетний удар по будинку у Дніпрі: командиру 52-го полку рф повідомили про підозру

Ракетний удар по будинку у Дніпрі: командиру 52-го полку рф повідомили про підозру

Укрінформ
Командиру російського авіаполку повідомили про підозру в завданні ракетних ударів по будинку у Дніпрі, ТЦ у Кременчуці та інших цивільних об’єктах.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни російському полковнику, який забезпечував нанесення ударів ракетами X-22 та Х-32 по цивільних об’єктах”, - йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил збройних сил рф, за попередньою змовою з військовим командуванням рф, віддавав накази завдавати ракетних ударів, що призвели до загибелі 88 та поранення 240 цивільних осіб.

Як зазначається, правоохоронці встановили причетність підозрюваного до ударів з використанням ракетоносців-бомбардувальників Ту-22М3 по торговельному центру «Рів’єра» у м. Одеса, міському будинку культури у м. Лозова Харківської області, ТЦ у м. Кременчук Полтавської області, житловому будинку та базі відпочинку «Годжи» в смт. Сергіївка Одеської області, будинку в м. Дніпро. 

Слідство вважає, що метою атак на цивільне населення було залякування, створення умов для постійної напруги у суспільстві та тиск на керівництво України, щоб змусити піти на вигідні для РФ територіальні та політичні поступки. 

Читайте також: У Дніпрі біля будинку, в який влучила ракета, провели панахиду за загиблими

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління СБУ, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки.

Раніше повідомлялось, що 14 січня ракета влучила у 9-поверховий будинок в Дніпрі. Загинуло 46 осіб, постраждало 80.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-