Зеленський про IRIS-T: Це хороші системи, нам би їх побільше

Зеленський про IRIS-T: Це хороші системи, нам би їх побільше

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський похвалив зенітний ракетний комплекс німецького виробництва IRIS-T, який передали Україні, та закликав надати більше таких систем ППО.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

"Україні потрібен захист на полі бою. Це артилерія, РСЗВ, важлива бронетехніка – БМП, БТР різного виду... Потрібні танки – це вид тієї техніки, яка у нас в дефіциті, нема чого приховувати. Дефіцитними є й снаряди до всього перерахованого. Це що стосується сил на землі. Що стосується неба... Потрібні системи протиповітряної оборони, щоб максимально захистити наше небо. Я тут вдячний Німеччині за IRIS-T. Це хороші системи, нам би їх побільше. Шольц обіцяв, повіримо канцлеру. Будемо чекати. І, звичайно, NASAMS, Patriot", - сказав він.

Читайте також: Німеччина анонсувала весняний пакет військової допомоги Україні на €1 мільярд

Зеленський наголосив, що йому дуже хочеться нової сторінки в цій війні.

"Це, звичайно, літаки. Хочеться, щоб контролю неба в росіян не було. Звичайно, потрібні ракети дальньої дії. Щоб вони не били по наших містах, а ми дістати до них не можемо. Це сумно", - сказав він.

Нагадаємо: у жовтні 2022 року Німеччина передала Україні перший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. Постачання наступних трьох систем планується цього року.

Читайте також: Від переносної зброї до танків Leopard: 7 сходинок західної допомоги Україні

Перша передана система IRIS-T вже стала на бойове чергування в Україні та продемонструвала перші результати роботи. Військові розповіли, що під час першого бойового хрещення у жовтні комплекс збив 100% цілей, переважно крилаті ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-