У слідства немає сумнівів, що Іран причетний до постачання дронів росії - Офіс генпрокурора

У слідства немає сумнівів, що Іран причетний до постачання дронів росії - Офіс генпрокурора

Укрінформ
Органи прокуратури і слідства мають інформацію про постачання Іраном дронів до російської федерації, доказова база ще збирається, а вину посадових і фізичних осіб доводитимуть у судах.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, повідомляє Укрінформ.

"У органів прокуратури, органів слідства немає жодних сумнівів, що посадові особи, юридичні особи і фізичні особи Ірану причетні до виробництва і постачання цих дронів до російської федерації з метою їх подальшого використання проти нашого народу", - сказав він.

За його словами, про це свідчать оперативні дані й дані розвідувальних підрозділів як українських, так і міжнародних партнерів.

"Тобто у нас є інформація, яка підтверджує причетність Ірану до цього", - прокоментував очільник департаменту ОГП причетність Ірану до постачання росії дронів.

Бєлоусов зазначив, що винуватість тих чи інших осіб будуть доводити як у національних, так і міжнародних судах.

"Саме зараз органи слідства і прокуратури збирають докази, якими ми зможемо переконати суд у причетності цих осіб до злочинів. І з цією метою проводяться сотні слідчих дій, сотні експертиз, які найближчим часом будуть завершені", - пояснив він.

Представник ОГП запевняє, що доказів вини посадових осіб і фізичних осіб Ірану, а також представників будь-яких інших країн, які сприяють Ірану у розробці або поставці цих дронів, їх використанню в Україні, буде достатньо.

Читайте також: Іран навесні отримає російські винищувачі Су-35 - ЗМІ

"Для нас украй важливо простежити весь ланцюжок від виробництва до постачання і безпосереднього використання. Усі особи, які постачають комплектуючі, які збирають ці дороги, які постачають, які навчають росіян використовувати ці дрони, і ті особи, які безпосередньо запускають дрони по наших громадянах, по наших містах, усі вони мають бути ідентифіковані", - наголосив Бєлоусов.

За його словами, це тисячі людей, по багатьох з яких уже є інформація, але для ідентифікації інших потрібен час.

Як повідомлялося, раніше прокурор департаменту протидії злочинів в умовах збройного конфлікту ОГП Іван Чижевський в коментарі ЗМІ зазначав, що українське слідство поки що не може сказати, чи використовує рф дрони-камікадзе іранського виробництва, бо нині триває розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-