Сенатори США у Києві закликали Німеччину і адміністрацію Байдена надати Україні танки

Сенатори США у Києві закликали Німеччину і адміністрацію Байдена надати Україні танки

Фото
Укрінформ
Делегація Сенату Сполучених Штатів закликала Німеччину та адміністрацію президента США Джо Байдена надати танки, щоб вибити росіян з України.

Про це заявили члени делегації - республіканець Лінсі Грем, демократи Річард Блюменталь та Шелдон Вайтхауз - під час пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я стомився від суперечки, хто надасть танки і коли. На кону світовий порядок. путін намагається перекреслити мапу Європи за допомогою збройної сили. До німців: надайте українцям танки, тому що їм потрібні таки. У ваших інтересах, щоб путін зазнав поразки в Україні. До адміністрації Байдена: надайте американські танки, щоб інші послідували нашому прикладу», - сказав сенатор Грем за підсумками зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Він додав, що делегація повернеться до Сенату і тяжко працюватимемо над тим, щоб визнати ПВК Вагнера закордонною терористичною організацією за законами США, та продовжить докладати зусиль для визнання росії державою-спонсором тероризму.

Грем також наголосив, що вони продовжать закликати американський народ і Конгрес надати Україні військову допомогу для досягнення цілі – вигнання російських загарбників з України. «Це означає більше систем Patriot, танків, ATACAMS», - додав він.

Своєю чергою сенатор Блюменталь зазначив, що зараз критичний переломний момент у війні.

«Це час максимальної небезпеки, але водночас величезних можливостей. росіяни на межі масової контратаки, яка буде настільки варварською та нелюдською, як і все, що вони скоїли. В Америки є шанс стримати і перемогти цю контратаку росіян та дозволити українцям перемогти – я підкреслюю – перемогти. Це єдина прийнятна альтернатива», - зауважив американський політик.

Читайте також: У Рамштайні не домовились про танки для України - рішення можуть схвалити пізніше

Шелдон Вайтхауз від імені делегації висловив співчуття у звʼязку з аварією вертольота в Броварах, в якій загинуло керівництво МВС України, та згадав про втрати багатьох українських сімей за минулий рік.

«Але той спосіб, у який ви показали себе під час конфлікту, ви встановили високі стандарти для решти людства. Коли я дивлюся на українців, я пишаюся бути людиною», - підкреслив член Сенату.

Як повідомляв Укрінформ, керівники оборонних відомств понад 50 держав під час 8-го засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні 20 січня не дійшли згоди щодо постачання основних танків, але рішення щодо цього може бути прийняте дуже швидко.

Фото: Руслан Канюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-