Єрмак вважає, що формула миру має зацікавити Китай

Єрмак вважає, що формула миру має зацікавити Китай

Укрінформ
Україна сподівається, що Китай проявить інтерес до запропонованої Президентом Зеленським Формули миру, яка містить, щонайменше, два пункти, що є важливими для Пекіна.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у ході свого онлайн-виступу у четвер на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Ми сподівалися та сподіваємося, що ця ситуація зміниться (у позиції Китаю щодо війни рф проти України – ред.). Ми бачимо можливість. І, передусім, ми бачимо цю можливість через Формулу миру, запропоновану Президентом Зеленським. Оскільки, як мінімум, є два пункти, як ми знаємо, є дуже важливими для Китаю", - сказав він.

Єрмак висловив сподівання, що Китай "дуже серйозно погляне на ці наші пропозиції та, можливо, побачить свою участь чи й лідерство щодо деяких пунктів".

Окремо він вказав на те, що у Давосі Перша леді Олена Зеленська передала документ з українською Формулою миру присутнім на форумі світовим лідерам, включаючи високопоставленого представника КНР.

"Ми чекаємо на реакцію Китаю", - додав Єрмак.

Читайте також: Джапарова в ООН: Закликаємо всі відповідальні держави підтримати українську формулу миру

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року Президент України Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Під час свого онлайн-звернення до учасників Всесвітнього економічного форуму у середу Президент України закликав світ до швидкої реалізації Формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-