Білий дім очікує оголошення нових внесків для України від партнерів по «Рамштайну»

Білий дім очікує оголошення нових внесків для України від партнерів по «Рамштайну»

Укрінформ
Адміністрація США очікує, що за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині цього тижня країни-члени формату оголосять про додаткові оборонні внески для ЗСУ.

Про це заявив у середу під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому з питань стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, ви побачите деякі додаткові внески від країн з усього світу для України. І це має значення. Міжнародне співтовариство об’єднується, щоби зробити це в такий спосіб, який їм під силу», - зауважив представник Білого дому в коментарі про заплановану зустріч у форматі «Рамштайн».

Читайте також: Від переносної зброї до танків Leopard: 7 сходинок західної допомоги Україні

Він також додав, що Сполучені Штати контактують безпосередньо із союзниками та партнерами по всьому світу, «щоби побачити, що вони можуть дати, що може бути доступним для них або що вони можуть зробити доступним для України».

Водночас, за словами представника Білого дому, США визнає, що кожна нація, залучена до цього процесу «має власні інтереси національної безпеки та проблеми, з якими їм доводиться мати справу».

Як повідомляв Укрінформ, засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» за участі близько 50 країн заплановане цієї п’ятниці, 20 січня в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-