ПВК «вагнера» у боях за Бахмут та Соледар втратила близько 2/3 особового складу – експерт

ПВК «вагнера» у боях за Бахмут та Соледар втратила близько 2/3 особового складу – експерт

Укрінформ
росіяни продовжують використовувати своїх солдат як гарматне м’ясо: лише у боях за Бахмут та Соледар ПВК «вагнера» втратила близько 40 тис. бійців, що становить близько двох третин цієї структури. 

Про це розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Укрінформ. 

"Дві найгарячіші точки залишаються – це Бахмут і Соледар. Це логічно, нагадаю, чому: путін ще намагався віддати наказ до кінця 2022 року вийти на адміністративні кордони Донеччини. Не вдалося – насправді вони там зазнають дуже безпрецедентних втрат і спробували переключитися на Соледар, де пригожин спробував відіграти себе як окремого полководця. Не вдалося: ПВК «вагнера» там зазнала просто неймовірних втрат. На цю хвилину вони обчислюються і вбитими, і пораненими у межах 40 тис., що складає приблизно дві третини цієї структури», – повідомив експерт. 

Читайте також: «вагнерівці» у російських в'язницях вербують жінок на війну - правозахисники

Водночас він додав, що в росії мобілізація та вербування ув’язнених тривають. Тому не можна недооцінювати ту колосальну кількість людей, яку ворог хоче застосувати на війні з Україною. 

Як повідомлялося, колишній командир найманців ПВК «вагнера» Андрій Медведєв незаконно перетнув кордон, запросив політичного притулку в Норвегії і готовий давати свідчення проти євгена пригожина

Фото: ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-