СБУ ідентифікувала ватажка кадирівців, який керував «каральними рейдами» на Луганщині

СБУ ідентифікувала ватажка кадирівців, який керував «каральними рейдами» на Луганщині

Укрінформ
Служба безпеки встановила особу російського військового, який у селищі Макіївка Сватівського району Луганської області організовував викрадення і катування місцевих жителів. 

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

Служба безпеки встановила особу ще одного російського воєнного злочинця, який чинив звірства проти мирних людей після захоплення частини Луганської області. Встановлено, що він очолював один із підрозділів швидкого реагування «ахмат» росгвардії у Чеченській республіці і приховував своє справжнє ім’я під позивним «Лобзик»”, - поінформували у спецслужбі. 

За даними силовиків, під час окупації селища Макіївка «Лобзик» організовував викрадення і катування місцевих жителів - у такий спосіб загарбники намагалися залякати людей і придушити рух опору в регіоні.

Читайте також: путін злякався впливу пригожина і кадирова – Данілов

Зокрема, встановлено, що 12 квітня 2022 року семеро кадирівців під керівництвом фігуранта  увірвалися до оселі місцевої мешканки під виглядом «зачистки» населеного пункту. Вони викрали з помешкання мобільні телефони, побутову техніку і гроші, а саму жінку зв’язали та відвезли до селищної гімназії, де загарбники облаштували катівню. Від неї вимагали «зізнань» у діяльності на користь українських військ, застосовували електрострум та били металопластиковою трубою. Кілька годин потерпілу тримали прикутою кайданками до батареї. 

Пізно увечері кадировці відпустили жінку додому, але під загрозою вбивства вимагали надати їм персональну інформацію про жителів громади. Проте їй вдалося вибратись із тимчасово окупованого селища на підконтрольну українській владі територію.

Після визволення населеного пункту співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази вини ватажка окупаційного угруповання та його підлеглих.

Читайте також: Екскомандир «пвк вагнер» попросив притулку в Норвегії і готовий свідчити проти пригожина

СБУ задокументувала факт причетності командира підрозділу та його підлеглих до вчинення злочину: опитано свідків, отримано ксерокопії особистих документів зловмисника, встановлено його теперішнє місце перебування. 

За оперативними даними, наразі воєнний злочинець перебуває у тимчасово захопленому Енергодарі, де командує ворожою групою «ахмат-нефтеполк».

Тривають комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-