ЗСУ знищили російський Су-25, за добу по ворогу завдали 10 авіаударів

ЗСУ знищили російський Су-25, за добу по ворогу завдали 10 авіаударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом доби завдала по ворожих військах десять ударів, також захисники знищили російський штурмовик Су-25.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 17 січня.

"Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Протягом доби нашими захисниками знищено ворожий літак Су-25", – ідеться в повідомленні.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку за добу уразили два ворожі пункти управління та район зосередження загарбників, а також склад боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби й радіолокаційну станцію російської федерації.

Зазначається, що війська рф тим часом продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти України. Не маючи значних досягнень на полі бою, ворог завдає ударів по мирних населених пунктах, продовжує знищувати інфраструктуру й оселі цивільного населення, порушуючи тим самим норми міжнародного гуманітарного права, закони і звичаї ведення війни.

Протягом доби російські загарбники завдали чотири ракетні удари, два з яких по цивільному об’єкту міста Краматорськ Донецької області. Також ворогом здійснені 13 авіаційних ударів і 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Наголошується, що загроза вчинення росіянами авіаційних і ракетних ударів по цивільних об’єктах залишається високою на всій території України.

За даними Генштабу, війська рф не відмовляються від своїх намірів захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів. Основні зусилля ворог зосереджує на ведені наступу на Бахмутському напрямку, на Авдіївському напрямку веде безуспішні наступальні дії.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники намагаються покращити тактичне положення, на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках – ведуть оборону.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, наступальні угруповання ворога не виявлені. Республіка білорусь тим часом продовжує підтримувати російську збройну агресію. Так, станом на цей час триває ротація російських підрозділів, що проходять підготовку на території білорусі.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ влаштували пекло загарбникам під Бахмутом

Мінометних й артилерійських обстрілів з боку росіян зазнали райони Миколаївки Чернігівської області, Атинського Сумської області, а також Ветеринарного, Лук'янців, Стариці, Гатища, Вовчанська, Рибалкиного, Нестерного, Землянків, Бологівки, Кам’янки та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники завдали ударів по районах Кислівки, Котлярівки й Іванівки Харківської області, а також Новоселівського й Андріївки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв з усього спектру артилерії райони Площанки, Червонопопівки, Кремінної та Діброви Луганської області, Тернів і Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від артилерії російських військ зазнали райони Верхньокам’янського, Виїмки, Білогорівки, Веселого, Соледара, Красної Гори, Бахмута, Кліщіївки, Курдюмівки, Дружби, Залізного та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку війська рф обстріляли з артилерії й мінометів райони Вугледара, Микільських Дач і Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню загарбників постраждали понад десять населених пунктів, зокрема Времівка, Новопіль Донецької області, Темирівка, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Щербаки, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська не припиняють тероризувати цивільне населення. Зокрема, обстрілів з реактивних систем залплового вогню ворога зазнали Антонівка та Херсон, є постраждалі серед мирного населення.

Встановлено, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської області загарбники намагаються ізолювати цивільне населення від доступу до альтернативних джерел інформації: крім припинення трансляції всіх українських телеканалів, мобільний зв'язок став доступним лише російських операторів.

За інформацією Генштабу, рф посилює пошукові заходи своїх дезертирів на тимчасово захоплених територіях. Під приводом пошуку українських диверсантів, загарбники здійснюють рейди по населених пунктах Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 17 січня у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила 116 тисяч 950 своїх військових, 3121 танк, 6215 бойових броньованих машин та іншу техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-