Конгресвумен сказала, коли стане можливою відправка нових систем Patriot в Україну

Конгресвумен сказала, коли стане можливою відправка нових систем Patriot в Україну

Укрінформ
Можлива відправка додаткових протиповітряних систем Patriot в Україну буде пов’язана з наявністю підготовлених військових фахівців у ЗСУ для їх застосування.

Про це розповіла в інтерв’ю «Голосу Америки» співголова Українського Конгресового кокусу, конгресвумен від Демократичної партії Марсі Каптур, передає Укрінформ.

«Один із найбільш важливих аспектів, пов’язаних зі складними системами озброєнь, подібними до цієї, – це отримання відповідної підготовки тими, хто керуватиме ними», - зауважила конгресвумен.

Читайте також: Системами Patriot у Польщі керуватимуть німецькі військові

Вона зазначила, що це – поступовий процес.

«Не варто розраховувати на чудо, яке виникне за одну ніч. Але, думаю, і українські, і американські військові розуміють, які саме зусилля потрібні з їхнього боку», - підкреслила Каптур.

Водночас, вона висловила захоплення Збройними силами України, які не лише протрималися стільки часу від початку масштабного наступу, але й мають потенціал для того, щоби відпоювати території, окуповані рф ще з 2014 року.

«І український народ, і його військові вселяють упевненість. І я знаю, що світ знайде спосіб допомогти Україні виграти цю війну»,- підкреслила американська законодавиця.

Читайте також: У Німеччині та США стартували навчання українських військових

Вона також наголосила, що росія вже є державою-вигнанцем, якщо подивитися на результати голосування в ООН. А Україну підтримують не лише США, але й багато інших країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, США й Німеччина оголосили про надання Україні систем протиповітряної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-