Світ має жорстко засудити використання ракет Х-22 проти цивільного населення - Ігнат

Світ має жорстко засудити використання ракет Х-22 проти цивільного населення - Ігнат

Укрінформ
Світова спільнота має жорстко засудити використання таких ракет як Х-22 проти цивільного населення.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Використання такої ракети по густонаселеному місту - це фактично тероризм проти цивільного наслення. Це ракета Х-22, стара радянська ракета, розроблялася ще в радянському союзі, яка принесла стільки горя дніпрянам вчора. Ми пам'ятаємо Кременчук (обстріл у червні 2022 року м. Кременчук, внаслідок чого повінстю згорів ТЦ "Амстор", загинуло 20 людей - ред.) , що там сталося. Це не те що ганьба, це має бути відповідна правова оцінка - те що сталося і в Кременчуку, і в Дніпрі, і в інших містах, де застосовувался ця ракета, повинно бути засуджене світовою спільнотою найжорсткішим способом", - сказав Ігнат.

Він нагадав, що таких ракет ворог застосував в Україні вже понад 210 з початку повномасштабного вторгнення росії.

Речник додав, що для знешкодження таких ракет необхідні сучасні системи ППО, здатні вражати балістичні цілі: "Іскандери", потенційні ракети іранського виробництва, якщо росія їх отримає, і також проти однієї з найпотужніших та неточних ракет, як ракета Х 22.

Речник Повітряних Сил ЗСУ зауважив, що всі, хто коментує роботу Протиповітряних сил, мають бути обачними в коментарях, адже російська пропаганда використовує все що можливо для дискредитації України, намагається звинуватити Україну в своїх злочинах.

Читайте також: російська армія за добу атакувала 14 областей України — зведення ОВА

"Це відбувається завжди, і власне так відбулося і вчора. Використавши коментар одного з поважних людей... Ми ж говоримо вже понад півроку, що ми не збиваємо ракети Х-22. Ми збиваємо "Калібр", Х101, Х555, Х59. Те що ми не збиваємо ракет Х-22 - це очевидно, їх збити неможливо, радар не може захопити цю ціль, і не може ії вразити. Це прекрасно знають окупанти, пропагандисти, які коментують, але вони використовують у своїх інформаційних атаках власне заяви певних діячів", - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону єдиних новин заявив, що ракета Х-22, яку називають "убивцею авіаносців", що влучила у житловий будинок у Дніпрі, була випущена з бомбардувальника Ту-22М3. Загалом було зафіксовано пʼять пусків цих ракет, які здійснювалися з районів Курська та Азовського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-