росія вивела у Чорне море п'ять ракетоносіїв з «Калібрами»

росія вивела у Чорне море п'ять ракетоносіїв з «Калібрами»

Укрінформ
На бойовому чергуванні в Чорному морі росія тримає 11 своїх кораблів, зокрема п'ять носіїв крилатих ракет типу "Калібр", дані про кількість ракет на бортах уточнюються.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

В Азовському морі, за даними ВМС, ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. У Середземному морі зафіксована присутність дев'яти російських кораблів, п'ять з яких — носії "Калібрів", оснащені загалом 72 ракетами.

Прохід Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря в інтересах російської федерації за добу здійснили 16 суден, з них чотири прямували із протоки Босфор. До Чорного моря в інтересах рф пройшли 17 суден, п'ять з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Трюдо назвав ракетний удар рф по Дніпру мерзенним нападом і запевнив Україну у підтримці

Встановлено, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Сил оборони півдня, під час атаки на Україну 14 січня росіяни використали близько половини із підготованого запасу "Калібрів", що нараховував 36 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-