На передову надійшли десятки тисяч нових мін українського виробництва — Укроборонпром

На передову надійшли десятки тисяч нових мін українського виробництва — Укроборонпром

Укрінформ
Перші партії артилерійських осколкових мін калібром 82 міліметри, виготовлення яких Укроборонпром налагодив на потужностях іноземних партнерів, вже надійшли на фронт.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповіла речниця державного концерну “Укроборонпром” Наталія Сад.

За її словами, вперше за 31 рік незалежності Україна налагодила виготовлення власної 82-міліметрової осколкової міни. Аби убезпечити виробничий цикл і трудові колективи, виробництво розгорнули на потужностях країн-партнерів.

Читайте також: Укроборонпром розгорнув за кордоном серійне виробництво 82-мм осколкових мін

Головною особливістю вдосконаленої українськими фахівцями міни для озброєння радянських стандартів є збільшення кількості смертоносних осколків при вибуху.

“Нам вдалося збільшити кількість осколків у 2-2,5 раза. Під час випробувань на щитовій мішені на відстані 5 метрів від епіцентру вибуху ми нарахували майже 460 осколків, тоді як штатна радянська міна має 198 фрагментів. При підрахунках на відстані 10–15 метрів кількість елементів ураження також була в рази більшою. Отже, українська міна, яка призначена для ураження живої сили противника на відстані 4500 метрів, буде ефективнішою”, - пояснила Сад.

За її словами, хоча про налагодження виробництва й повідомили нещодавно, насправді це сталося дещо раніше й українським захисникам і захисницям вже встигли відвантажити десятки тисяч нових мін. Вони добре зарекомендували себе в бойових умовах.

Читайте також: Піротехніки ДСНС з 24 лютого знешкодили понад 2,1 тисячі авіабомб

“Зараз ми говоримо про нарощування обсягів виробництва із тим, щоб повністю покрити потреби наших Збройних Сил у цьому типі боєприпасів”, - запевнила речниця Укрборонпрому.

За її словами, добре зарекомендували себе на фронті й нові снаряди радянських калібрів - 122 і 152 міліметри, які віднедавна виробляться в Україні, а також із залученням потужностей країн-членів НАТО. Обсяги їх виготовлення також нарощують. Адже потреби в таких боєприпасах щодня зростають. Завдання — за рахунок власного виробництва забезпечувати левову частку потреби Сил Оборони в таких дефіцитних снарядах.

Як повідомлялося, у грудні секретар РНБО Олексій Данілов розповів про налагодження в Україні виробництва снарядів калібром 152 та 122 мм. Боєприпаси вже виготовляються у промислових масштабах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-