В Алчевську загарбники розпочали чергову хвилю мобілізації

В Алчевську загарбники розпочали чергову хвилю мобілізації

Укрінформ
У тимчасово захопленому Алчевську Луганської області російські загарбники розпочали чергову хвилю мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

«Для поповнення втрат в живій силі росіяни не припиняють мобілізацію чоловічого населення на тимчасово окупованій території. Так, в Алчевську відзначено початок чергової хвилі призову, починаючи з 9 січня», - ідеться в повідомленні.

Крім того, ті загарбники, які вже на фронті, вдаються до різного типу провокацій. Неподалік Кремінної зафіксоване використання штурмовими загонами військ рф українського пікселя. Також росіяни можуть планувати операції під «чужим прапором» для дискредитації Збройних сил України.

Читайте також: На лівобережжі Херсонщини загарбники ідентифікують чоловіків призовного віку – Хлань

«Щоб відрізнити свої підрозділи від українських, вони використовують червоні, білі або сині стрічки на ногах. Водночас, багато тих, хто на фронт вже не повернеться, або повернеться дуже нескоро», - сказано в повідомленні.

У Луганській ОВА підкреслили, що госпіталі в Білокуракиному, Старобільську та Новоайдарі переповнені вщент, як і в Довжанську, де через брак місць для поранених росіян звільнили пологове відділення, а навколишні санаторії вже теж зайняті.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 січня 2023 року ліквідували близько 114 тисяч 130 російських загарбників, і лише за минулу добу - 740 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-