Українська авіація за день завдала по позиціях росіян 20 ударів

Українська авіація за день завдала по позиціях росіян 20 ударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом доби завдала по російських загарбниках 20 ударів, п'ять з них — по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 12 січня.

"Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Окрім того, наші воїни збили ворожий літак Су-25 та безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10", — ідеться в повідомленні.

Артилеристи й ракетники ЗСУ зі свого боку за добу уразили три пункти управління загарбників, три райони зосередження їх живої сили та військової техніки, а також зенітний ракетний комплекс С-300 і три склади боєприпасів ворога.

російські війська, за даними Генштабу, протягом доби здійснили п'ять ракетних і 12 авіаційних ударів, а також чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню. Усі ракетні удари були завдані ворогом по мирних містах Костянтинівка, Краматорськ і Запоріжжя.

Наголошується, що загроза здійснення росіянами авіаційних і ракетних ударів залишається актуальною на всій території України.

Основні зусилля війська російської федерації й далі зосереджують на спробах захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону, продовжуючи наступати на Бахмутському напрямку. Найбільш запеклі бої тривають у районах Соледара, Парасковіївки, Бахмута й Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку ворог веде безуспішні наступальні дії, а на Куп’янському та Лиманському — не полишає спроб покращити тактичне положення. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках, за інформацією Генштабу, суттєві зміни не зафіксовані, наступальні угруповання ворога не виявлені.

Читайте також: Україна збільшує оборонні спроможності на кордоні з білоруссю – Наєв

На Сіверському та Слобожанському напрямках під ворожі обстріли потрапили райони Сеньківки й Карповичів Чернігівської області, Бачівська Сумської області, а також Стрілечої, Зеленого, Гатища, Вовчанська, Чугунівки й Рідкодуба Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська обстріляли райони Синьківки, Орлянки, Кислівки, Берестового, Іванівки й Богуславки Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив російських танків й артилерії потрапили Греківка, Макіївка, Червонопопівка та Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від загарбників зазнали Спірне, Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська рф завдавали ударів по Красногорівці, Авдіївці, Мар’їнці й Новомихайлівці Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив росіян потрапили Вугледар, Пречистівка й Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники обстрілювали райони Времівки й Вільного Поля Донецької області, а також Гуляйполя, Червоного, Чарівного, Малої Токмачки, Оріхова і Кам’янського Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська продовжують обстрілювати населені пункти вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, з мінометів ворог поцілив по Херсону та його передмістю.

Читайте також: Ворог минулої доби 90 разів бив по Херсонщині, є загиблі і поранені

Встановлено, що на тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники продовжують грабувати місцеве населення. Так, в одному з населених пунктів Каховського району загарбницька влада оголосила "інвентаризацію" рухомого й нерухомого майна приватних підприємців з подальшою "націоналізацією".

Для поповнення втрат в живій силі ворог не припиняє мобілізацію чоловічого населення, зокрема й на тимчасово окупованій території Луганської області. Так, у місті Алчевськ з 9 січня відзначений початок чергової хвилі мобілізації.

Читайте також: росіянам розповідають про «захоплення» Соледара, щоб підтримувати мобілізацію — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 січня Сили оборони України за час повномасштабної війни знищили 113 тисяч 990 російських військових, 3094 ворожі танки, 6159 бойових броньованих машин, 2082 артилерійські системи й інше озброєння та техніку загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-