Бої за Соледар тривають, ворог зазнає великих втрат

Бої за Соледар тривають, ворог зазнає великих втрат

Дані Генштабу
Укрінформ
Ворог зосереджує зусилля на наступальних діях на Бахмутському напрямку. Бої за Соледар тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 11 січня.

«Основні зусилля ворог зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області, проводить наступальні дії на Бахмутському напрямку. Намагається взяти під контроль місто Соледар та шляхи постачання українських підрозділів, зазнає великих втрат, бої тривають», - йдеться у зведенні Генштабу.

Читайте також: Сили оборони розбили групу «вагнерівців» біля Соледара

Також безуспішні наступальні дії загарбники ведуть на Авдіївському напрямку. На Куп’янському та Новопавлівському напрямках ворог намагається покращити тактичне положення, а на Лиманському, Запорізькому та Херсонському - обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін. білорусь і надалі підтримує агресію російської федерації, надаючи свою інфраструктуру для відновлення боєздатності підрозділів противника. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Разом з тим, російські загарбники не припиняють обстрілів позицій українських військ та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення.

Читайте також: Україні треба вдосконалювати ППО та бити по місцях, де росія тримає ракети — генерал Годжес

На Сіверському та Слобожанському напрямках вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Нововасилівка та Вовківка Сумської області а також Гур’їв Козачок, Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ і Новомлинськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Крохмальне, Берестове, Вишневе, Першотравневе та Іванівка Харківської області і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку обстріляно Терни на Харківщині, а також Макіївку, Невське, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку від вогню загарбників постраждали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора та Дружба на Донеччині.

На Авдіївському напрямку під вогневий вплив потрапили Красногорівка, Авдіївка, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку обстріли зафіксовано у Вугледарі та Великій Новосілці на Донеччині.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Вільне Поле Донецької області та Зелений Гай, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку противник не припиняє тероризувати жителів населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка та Херсон.

Загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

У населених пунктах тимчасово захопленої території Херсонської області російські загарбники посилюють режимні заходи, перевіряють місцеве населення. Особлива увага приділяється мобільним телефонам.

Читайте також: російські загарбники обстріляли перинатальний центр у Херсоні

«Посилюється тенденція переповнення медичних закладів у тимчасово окупованих населених пунктах пораненими російськими окупантами. Так, станом на 9 січня тільки у місцевій лікарні Марківки Луганської області додатково розгорнуто 100 ліжко-місць», - сказано в повідомленні.

За наявною інформацією, прикордонна служба фсб російської федерації з 9 січня ввела в дію наказ про забезпечення обмежень щодо виїзду за кордон громадян, які придатні до військової служби.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 11 січня 2023 року ліквідували близько 112 тисяч 960 російських військових, 490 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-