Замість суровікіна військами рф в Україні керуватиме очільник генштабу герасимов

Замість суровікіна військами рф в Україні керуватиме очільник генштабу герасимов

Укрінформ
Новим командувачем об'єднаного угрупування російських військ в Україні призначено начальника генерального штабу рф валерія герасимова. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на міноборони рф.

«11 січня 2023 року міністром оборони російської федерації генералом армії сергієм шойгу зроблено нові призначення керівництва спеціальної військової операції. Командувачем Об'єднаного угрупування військ (сил) призначено начальника генерального штабу генерала армії валерія герасимова», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розколу в елітах рф немає, першу скрипку грає «партія війни» - експерт

Заступниками герасимова стали головком вкс сергій суровікін (який раніше очолював російське угруповання в Україні), головком сухопутних військ олег салюков, а також заступник начальника генерального штабу зс рф генерал-полковник олексій кім.

У Міноборони заявили, що «підвищення рівня керівництва спецоперацією» пов'язане з розширенням масштабу завдань, що вирішуються, а також з необхідністю організувати тіснішу взаємодію різних родів та видів військ.

Попередній командувач окупаційними військами в Україні (з початку жовтня), генерал армії сергій суровікін є також командувачем повітряно-космічними силами рф. Він відзначився під час воєнних дій у Сирії, де очолив російське угруповання військ у березні 2017 року. Противники не мали ППО, тому суворікін мав можливість широко застосовувати стратегічні бомбардувальники та гелікоптери Ка-52.

Читайте також: рф вкотре змінила командувача західного військового округу – розвідка

Згідно з розслідуванням Команди Навального, генерал суворікін «заробив» на війні в Сирії. Компанія його дружини отримує багатомільйонні платежі від компанії, яка пов'язана з бізнесом геннадія тимченка, якого вважають «другом путіна».

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну, у лютому 2022 року, суровікін потрапив до санкційного списку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-