За добу росіяни вдарили по дев'яти областях України — зведення ОВА

За добу росіяни вдарили по дев'яти областях України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами військ російської федерації минулої доби, 10 січня, перебували дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 11 січня.

У Чернігівській області минулої доби російські війська били з мінометів по району села Сеньківка Чернігівського району. Втрат і руйнувань унаслідок ворожого удару немає. Ніч у регіоні минула без обстрілів.

У Сумській області сьогодні зранку загарбники обстріляли з мінометів територію Зноб-Новгородської громади, пошкодивши житловий будинок. Інформація про постраждалих уточнюється.

Читайте також: росіяни зранку обстріляли Сумщину з мінометів — 10 «прильотів»

Учора за день росіяни завдали 33 удари по прикордонню Сумської області. Під ворожим вогнем перебували Великописарівська та Есманьська громади.

Зокрема, двічі мінометного обстрілу з боку загарбників зазнало прикордоння Великописарівської громади — усього зафіксовані 12 влучань, ворожими ударами пошкоджені склади місцевої ферми. По Есманьській громаді війська рф теж били з мінометів — зафіксоване 21 влучання. У всіх випадках минулося без жертв.

У Запорізькій області за минулу добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Червоного, Павлівки, Кам'янського, Оріхова, Преображенки, Новоандріївки, Малинівки, Новоданилівки, Чарівного, Білогір'я, Ольгівського, Щербаків, Степногірська, Приморського та Степового.

Читайте також: За добу ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу 13 населених пунктів

Через ворожі удари по регіону є руйнування будинків (квартир) громадян й об’єктів інфраструктури — усього надійшли 11 повідомлень. Детальна інформація про наслідки уточнюється.

У Дніпропетровській області росіяни вночі знову обстрілювали Нікопольський район, поціливши з важкої артилерії по Нікополю, Марганцю та Червоногригорівській громаді.

У Марганці ворожим вогнем пошкоджені кілька будинків, промислове підприємство, автозаправка, магазин, газогін й електромережа. У Нікополі пошкоджень зазнали чотири приватні будинки, виробничий цех приватного підприємства та кілька ліній електропередач. У Червоногригорівській громаді наслідки ще з’ясовуються. Жертв немає.

У Харківській області вчора ввечері російські війська завдали ударів по Харкову. У Київському районі міста зафіксоване влучання у склад піротехніки, унаслідок чого сталася пожежа на площі 1500 квадратних метрів. Уночі спостерігалася детонація піротехнічних виробів.

На Слобожанському напрямку за добу загарбники обстріляли райони 19 населених пунктів, серед яких — Соснівка, Зелене, Вовчанськ, Хатнє, Красне, Лопань, Красне Перше та Дворічна.

На Куп’янському напрямку вогневого ураження від російських військ зазнали райони Вільшаної, Орлянки й Кислівки. У Куп'янську ворожим вогнем зруйнований дах та вибиті вікна у приватному будинку.

У селищі Дворічна Куп'янського району через ворожий обстріл загорілися два кіоски й автомобіль. У селі Олександрівка Богодухівського району пошкоджений торговельний павільйон, сталася пожежа. Минулося без жертв.

У Луганській області за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районі Стельмахівки. На Куп’янському напрямку вогневого ураження від загарбників зазнали райони Новоселівського і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив росіян потрапили Макіївка, Невське й Червонопопівка. Ситуація в регіоні залишається напруженою.

Читайте також: Ворог обстріляв дев’ять населених пунктів Донеччини - поліція показала наслідки

У Донецькій області вночі ворог завдав ударів по місту Курахове — відбулося пряме влучання у приватний будинок, пошкоджені будинки поблизу та приміщення промислового підприємства.

Зранку російські війська вдарили по селищу Курахівка Курахівської міської територіальної громади. Усі обставини будуть з‘ясовані після завершення обстрілу.

Уночі загарбники вдавалися до хаотичних обстрілів Авдіївки. Зранку також відбувся масований артобстріл центральної частини міста. На лінії оборони навколо Авдіївки удари по позиціях українських захисників тривали майже всю ніч.

Важка ситуація в Бахмуті та Соледарі. Бойові дії не припиняються.

За добу в Донецькій області загинув один мирний житель, ще один цивільний дістав поранення.

У Миколаївській області вчора вдень силами та засобами протиповітряної оборони був збитий російський безпілотний літальний апарат «Орлан-10». Учора ввечері війська рф вдарили з реактивних систем залпового вогню в напрямку Очакова. Минулося без постраждалих.

Протягом ночі ворог обстрілював з РСЗВ територію Куцурубської громади, випустивши понад 40 реактивних снарядів. Наслідки пошкоджень уточнюються. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Читайте також: Загарбники уночі випустили понад 40 реактивних снарядів по Миколаївщині

У Херсонській області росіяни не припиняють здійснювати обстріли населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від артилерійських ударів російських військ постраждала цивільна інфраструктура 12 населених пунктів регіону, зокрема Антонівки, Веселого, Дудчанів, Милового, Республіканця, Дніпровського, Золотої Балки та Херсона.

Під час чергового обстрілу Херсона снаряд прилетів на подвір’я багатоквартирного будинку. Унаслідок ворожого удару по місту поранення дістав місцевий житель.

За добу в Херсонській області через російські обстріли постраждали п'ятеро мирних жителів. Також ворог здійснив обстріл території дитячої обласної клінічної лікарні — у неонатальному (шестиповерховому) корпусі вибиті вікна, постраждалих немає.

В інших регіонах України ніч минула відносно спокійно, без обстрілів.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня в Україні російські війська вбили одного мирного жителя, ще шістьом цивільним завдали поранень.

Фото: Павло Кириленко, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-