У Каховці після катувань росіянами помер волонтер - ЗМІ

У Каховці після катувань росіянами помер волонтер - ЗМІ

Укрінформ
У лікарні на тимчасово загарбаній росіянами території Херсонщини помер новокаховський волонтер Сергій Федоренко, якого перед цим викрали російські окупанти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на друзів і знайомих Сергія Федоренка.

«10 січня в Каховській центральній міській лікарні імені родини Панкеєвих, що на окупованій частині Херсонщини, помер 34-річний волонтер з сусідньої Нової Каховки Сергій Федоренко. За тиждень до того його викрали російські окупанти. За словами друзів Сергія, загарбники його вбили: на тілі чоловіка не було «живого місця», - йдеться у повідомленні.

Сергій Федоренко зник 3 січня. Представники російської окупаційної влади Нової Каховки зупинили машину, в якій він їхав і затримали його разом із водієм.

За кілька днів затриманого водія відпустили – за нього заплатили викуп. Дізнатися про долю свого сина вирішив важкохворий батько Сергія. Однак в окупаційній поліції йому сказали, що там його вже нема.

Читайте також: Викраденого на Херсонщині голову спілки ветеранів АТО незаконно утримують у сімферопольському СІЗО

Колега Федоренка зміг його знайти у Каховській лікарні. Після зникнення чоловіка було не впізнати: на його тілі були сліди жорстоких побоїв, сім гематом на голові, перебиті ноги, трубка в роті, важкий подих.

«Вони його просто вбили, закатували до смерті», – розповіла подруга вбитого Наталія Корж.

За її словами, вона познайомилась з Сергієм уже після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Коли влітку його вперше захопили в полон, Наталія всі 19 днів разом із подругою носила йому їсти. Чоловік відмовився виїжджати з окупації, казав, що дуже любить Нову Каховку, з початку окупації розвозив питну воду, допомагав налаштовувати сім-карти, займався пошуком людей, заспокоював багатьох, вселяв надію.

Друзі і знайомі Федоренка в соцмережах пишуть, що він був людиною з великим серцем і допомагав багатьом людям в окупації. Ніколи не приховував і своєї проукраїнської позиції, зазначає Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники на тимчасово окупованій території Херсонщини викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

За інформацією КримSOS, щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами викрадень у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-