Біля Бахмута зазнали поранень двоє польських волонтерів

Біля Бахмута зазнали поранень двоє польських волонтерів

Укрінформ
Двоє польських волонтерів зазнали поранень біля Бахмута. Чоловіка і жінку перевезено на лікування до Любліна, їх життю нічого не загрожує.

Про це заявив у коментарі PAP речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич, передає Укрінформ.

“Двоє польських волонтерів, які отримали поранення в Україні, у вівторок вдень були доставлені до клінічної лікарні в Любліні”, - повідомив речник міністерства.

Він додав, що нині їхній стан стабільний.

Читайте також: Доля двох волонтерів, які виїхали 6 січня для евакуації людей із Соледара та Бахмута, невідома

Андрусевич поінформував, що громадяни Польщі доставляли гуманітарну допомогу поблизу лінії фронту й зазнали поранень в районі Бахмута.

“Вони вивантажували з автомобіля допомогу для населення, коли поруч розірвався мінометний снаряд. На жаль, у випадку волонтерки це закінчилося ампутацією гомілки. У чоловіка - кульове осколкове поранення”, – повідомив речник МОЗ Польщі.

За його словами, як тільки польські служби довідалися про поранених, було організовано їх транспортування до Польщі. З українського боку кордону за транспортування та догляд за хворими відповідала польська фундація “Гуманош”.

Читайте також: Двоє британських волонтерів зникли поблизу Соледара

Обоє постраждалих зараз перебувають у лікарні в Любліні. З ними вже розмовляв міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський.

Як повідомляв Укрінформ, у лавах ЗСУ на війні з російським агресором загинуло донині троє громадян Польщі – Томаш Валентек, Януш Шеремета і Даніель Штибер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-