Військові рф у Мелітополі займають цивільні лікарні і морги - мер

Військові рф у Мелітополі займають цивільні лікарні і морги - мер

Укрінформ
У тимчасово захопленому рф Мелітополі надскладна ситуація з отриманням медичної допомоги, оскільки російські військові розміщують своїх поранених в міських медичних закладах. Недоступний для цивільних навіть морг - туди завезли фуру знищених окупантів.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Надскладна ситуація в медицині, оскільки рашисти намагаються масово звозити своїх поранених на територію Мелітополя і Мелітопольщини. В їхніх військових шпиталях не вистачає лікарів, молодшого та середнього медичного персоналу, тому вони намагаються знайти вільні місця в наших лікарнях. Буквально декілька годин тому до мелітопольського міського моргу вони привезли просто фуру своїх трупів і згрузили їх, тож навіть морг зараз не є доступним для цивільного населення", - розповів мер.

Читайте також: Після «бавовни» у Мелітополі госпіталізували щонайменше 10 російських солдат - мер

При цьому, зазначив Федоров, у місті наразі ворожих військових і перевдягнених росіян більше, ніж місцевого населення. У Мелітополі величезна кількість ворожої агентури, яка прикидається цивільними і намагається виявити бійців Сил спротиву. Для боротьби з партизанами росіяни створили чат-бот, а також розсилають смс із провокаційними питаннями.

За словами Федорова, російські військові регулярно влаштовують у місті автоматні перестрілки між собою, які намагається розборонити їхня "поліція".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-