росія не вивела у Чорне море жодного носія «Калібрів»

росія не вивела у Чорне море жодного носія «Калібрів»

Укрінформ
Станом на 9 січня російська федерація тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі 1 корабель, який не є носієм «Калібрів».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило командування ВМС ЗСУ.

«Станом на 09.01.2023 в Чорному морі знаходиться 1 ворожий корабель; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі; в Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 72 ракети», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 3 судна; до Чорного моря – 32 судна, з них 10 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Ракетний удар по ринку на Харківщині: загинула жінка, рятувальники розбирають завали

Як зазначила в ефірі національного телемарафону очільниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк «кораблі-ракетоносії знаходяться в пунктах базування. І такий довготривалий період їх перебування на базах може свідчити про підготовку до майбутнього виходу (на бойове чергування - ред.)».

Як повідомляв Укрінформ, 7 січня на бойове чергування в Чорному морі російська федерація так само не вивела жодного корабля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-