Кінбурнська коса поки залишається лінією фронту – Південь

Кінбурнська коса поки залишається лінією фронту – Південь

Укрінформ
З Кінбурнської коси поки не вдалось вибити російських загарбників, ніхто не має абсолютного контролю над цією південною територією Миколаївщини – це наразі лінія розмежування, лінія фронту.

Так прокоментувала ситуацію в ефірі національного телемарафону очільниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«російські війська ще присутні на Кінбурнській косі, ситуація досить складна. Знов-таки й погода не сприяє легкому завершенню і короткочасності цієї операції… Так само з островами ще продовжується бойова робота, і контролю абсолютного поки не має жодна зі сторін», - зазначила Гуменюк.

За її словами, поки що Кінбурнська коса є своєрідною «лінією розмежування, лінією фронту, де йдуть бої».

Очільниця пресслужби акцентувала, що наразі підрозділи ЗСУ «більше працюють над знищенням ворожих потужностей (на деяких територіях Миколаївської області – ред). Хоча глибокого тилу у ворога вже немає. Практично всюди на лівому березі Дніпра йде бойова робота».

Читайте також: На Миколаївщині ворог ударив по береговій смузі Очаківської громади

Як повідомлялося, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в середині грудня констатував, що на Кінбурнській косі немає цивільного населення, росіяни примусово їх виселили і вивезли в напрямку Криму. Водночас він додав, що Миколаївський порт зможе брати участь у реалізації зернової угоди лише після звільнення від загарбників Кінбурнської коси.

Нагадаємо, Кінбурнська коса - піщана коса, частина території Миколаївської області - за 4,0-7,5 км від Очакова. Ця коса є продовженням Кінбурнського півострова та частково відділяє Чорне море від Дніпровсько-Бузького лиману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-