ЗСУ ліквідували пункт дислокації росіян біля Криму - поранені до 100 загарбників

ЗСУ ліквідували пункт дислокації росіян біля Криму - поранені до 100 загарбників

Дані Генштабу
Укрінформ
Генштаб підтвердив ураження 5 січня пункту дислокації російських окупаційних військ у Гаврилівці Другій Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00.

"До місцевих лікарень привезли до 100 поранених військовослужбовців. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється", - підкреслили у Генштабі.

Крім того, українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження російських окупантів. Результати ураження уточнюються.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження 2 районів зосередження живої сили та військової техніки противника", - інформує відомство.

Водночас, як зазначають у Генштабі, протягом доби російські війська завдали 1 ракетного удару та здійснили 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької та Дніпропетровської областей. Загроза авіаційних та ракетних ударів по Україні з боку рф залишається.

Основні зусилля противник зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Заразом тривають наступальні дії на Бахмутському напрямку, також противник безуспішно намагається покращити тактичне положення на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На інших - обороняється.

Читайте також: росіяни можуть використовувати дрони-розвідники для атак на цивільні об‘єкти – генерал Павлюк

"Для підтримання наступального потенціалу та поповнення втрат загарбники продовжують заходи з мобілізації", - зазначили в Генштабі.

На Волинському і Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, однак ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Стрілеча, Красне, Амбарне, Бугруватка, Гатище, Зелене та Одрадне на Харківщині.

Водночас на Куп’янському та Лиманському напрямках під вогонь ворога потрапили райони 19 населених пунктів, зокрема Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині.

Окрім того, на Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 15 населених пунктів. Зокрема Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.

Заразом на Авдіївському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Авдіївки, Веселого, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині. Також на Новопавлівському напрямку обстріляно Времівку, Велику Новосілку, Вугледар і Парасковіївку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони 16 населених пунктів, а саме: Зелене Поле і Новопіль на Донеччині; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області та Нікополь - Дніпропетровської.

На Херсонському напрямку російські солдати обстріляли цивільну інфраструктуру Чорнобаївки, Берислава, Золотої Балки та Херсона. Є постраждалі серед мирних жителів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 6 січня 2023 року ліквідували близько 110 тисяч 250 російських загарбників, при цьому за минулу добу - 530 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-