Зенітно-ракетні комплекси та САУ створюють надійну систему ППО - Повітряні сили

Зенітно-ракетні комплекси та САУ створюють надійну систему ППО - Повітряні сили

Укрінформ
Зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та інші системи, надані партнерами, ефективно працюють на перемогу України над росією.

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, ідеться у Телеграм-каналі Повітряних сил.

За його словами, "Повітряні сили продовжують захищати Українську державу, вести протиповітряні бої, знищувати сотні цілей, серед яких – крилаті ракети та ударні БПЛА. Чималу роль у цьому відіграє західне озброєння, яке в максимально швидкі терміни опанували наші зенітники і яке вже довело ефективність в бойовій роботі".

Як підкреслив Олещук, "сьогодні зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та інші системи, надані партнерами, ефективно працюють на нашу Перемогу".

"Лише з 11 вересня 2022 року знищено майже 500 крилатих ракет окупантів та понад 540 іранських ударних дронів", - зазначив командувач і додав: "Наразі очікуємо на отримання ЗРК Patriot".

Читайте також: Зеленський: Матимемо ще одну батарею Patriot і потужну бронетехніку

"Так, цієї кількості замало, - підкреслив він, - але це перші кроки для створення в державі надійної сучасної ефективної системи протиповітряної оборони держави".

За словами Олещука, "безумовно, отримання від наших західних партнерів багатоцільового літака із широким спектром озброєння одразу вплине на перебіг бойових дій, дасть швидкі результати в деокупації наших територій та наблизить нашу Перемогу".

Як повідомляв Укрінформ, підготовка до передачі зенітно-ракетних комплексів Patriot вже розпочалася, Україна очікує на їх розгортання в максимально стислі терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-