Зеленський звернувся до росіян: Закінчити війну – закінчити агресію вашої держави

Зеленський звернувся до росіян: Закінчити війну – закінчити агресію вашої держави

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що різдвяне перемир'я надалі призведе до нових втрат і що єдина можливість зупинити війну – вихід росіян із української землі.

Про це він сказав у своєму  відеозверненні після закінчення 316-го дня повномасштабної війни.

Звертаючись до росіян, він сказав, що керівники росії, з вини яких загинуло понад 100 тисяч російських солдатів, безумовно не прагнуть миру.

"15-го листопада була представлена Українська формула мира. Один з її пунктів передбачає виведення російських окупаційних військ з території нашої країни. Це – гарантований та надійний спосіб припинити вогонь, людські втрати та взагалі війну. Станом на ранок того ж дня кількість убитих російських солдатів була 82 000. 12 грудня росія отримала пропозицію розпочати виконання Формули миру з виведення окупаційних військ саме на Різдво. Станом вже на той день кількість убитих російських солдатів була майже 95 тисяч.

Обидві наші пропозиції керівники вашої країни, мабуть, не почули. Там, де вони є, мабуть, глибоко, і не чути.

Станом на сьогодні ви втратили вбитими на цій війні вже майже 110 тисяч своїх солдатів.Ті, хто продовжував терор проти нашої країни і посилав усіх цих ваших людей на забій, відмовляючись від наших пропозицій про припинення російської агресії, точно не цінують життя і тим більше не прагнуть миру", - заявив Зеленський.

Читайте також: Німеччина надасть Україні Marder і Patriot

Він наголосив, що різдвяне перемир'я принесе лише нові втрати

"Зараз вони (влада Росії - прим.) хочуть використовувати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування наших хлопців на Донбасі та підігнати ближче до наших позицій техніку, боєприпаси та мобілізованих. Що це дасть? Тільки чергове збільшення рахунку втрат. Всі у світі знають, як Кремль використовує перепочинки на війні, щоб продовжити війну з новою силою.А щоб закінчити війну швидше, потрібно зовсім інше. Потрібно, щоб громадяни Росії знайшли в собі сміливість хоча б на 36 годин хоча б під час Різдва звільнитися від свого ганебного страху перед однією персоною у Кремлі. Ваш страх перед нею знищує вашу країну, яка теж уже глибоко... але не в бункері. Закінчити війну – це закінчити агресію вашої держави", - сказав Президент України.

Читайте також: Лондон і Берлін адаптуватимуть підтримку України до потреб війни

На його думку, перемир'я не несе благ – терор українців триває доти, доки на росіяни перебувають на наших землях.

"Навіть коли ваші ракети та дрони не б'ють по наших містах, терор на окупованих територіях триває. Жодних перепочинків ви українцям не даєте. Людей катують, б'ють струмом, гвалтують. Це триває щодня, поки ваші солдати на нашій землі. І війна закінчиться – тоді, коли ваші солдати або підуть, або ми їх виженемо. Тож нехай забирають унітази – вони їм у дорозі знадобляться – і повертаються до себе. ЗА наш кордон. Від 1991 року", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, з 24 лютого 2022 року в Україні продовжується повномасштабна російська військова агресія. Сили оборони України чинять завзятий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-