В росії вигадують хитрі способи продовження мобілізації – ISW

В росії вигадують хитрі способи продовження мобілізації – ISW

Укрінформ
В росії застосовують різні способи продовження мобілізації населення, одним з яких є залучення банків до укладання з клієнтами-боржниками контрактів на проходження військової служби чи роздачі мобілізаційних повісток.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

"Російські військові чиновники продовжують знаходити хитрі способи продовжити мобілізацію. Центральний банк російської федерації 27 грудня 2022 року наказав своїм філіям розіслати мобілізаційні повістки всім "боржникам чоловічої статі" у своїй системі та вручити чоловікам-боржникам контракти на проходження служби", - зазначається у звіті.

В офіційному листі російського центробанку співробітникам також було рекомендовано погрожувати втручанням поліції, якщо хтось із чоловіків-боржників чинитиме опір або відмовлятиметься приймати повістки.

Крім того, американські аналітики вказали на те, що 2 січня військкомат у Краснодарському краї надіслав лист місцевому підприємству з вимогою відправити 20 його працівників на "45-денні військові збори". Було зазначено, що це також може бути мобілізаційна схема.

Читайте також: У Криму планують відраховувати студентів з академборгами, які підлягають мобілізації

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що росіяни мають дуже величезні проблеми з комплектуванням вже існуючих підрозділів через величезні втрати у бойових діях. При формуванні нових підрозділів їм також не вистачає живої сили. Виходячи з цього, російська влада прийняла для себе рішення, щоб на початку січня розпочати чергову хвилю мобілізації.

При цьому, як додав очільник воєнної розвідки, мобілізація в росії, яка нібито була закінчена раніше, нікуди не поділася і насправді триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-