росія має піти з України: в ОП відреагували на заяву путіна про «тимчасове перемир’я»

росія має піти з України: в ОП відреагували на заяву путіна про «тимчасове перемир’я»

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив, що для росії «тимчасове перемир’я» можливе після виходу з тимчасово окупованих територій, адже Україна не атакує чужі землі й не вбиває цивільних, а знищує тільки загарбників.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Перше. Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить рф. Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території… Друге. рф має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир'я». Лицемірство залиште собі», - підкреслив Подоляк.

Читайте також: Цинічна пастка: в ОП відреагували на заклик рпц до «різдвяного перемир’я»

Рішення президента країни-агресора володимира путіна про нібито припинення вогню на Різдво є виключно пропагандистським жестом і банальним прийомом для примусу України до переговорів.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі ЗМІ, переданому Укрінформу.

«Безумовно, це винятково пропагандистський жест. І нічого більше. Росія всіляко намагається хоча б на якийсь час знизити інтенсивність боїв та інтенсивність ударів по своїх логістичних центрах для того, щоб отримати час на проведення додаткової мобілізації, будівництво масштабних укріплень на захоплених територіях та перегрупування армії. Це не вдалося зробити тими чи іншими військовими способами. Тому в хід пішли стандартні інформаційні хитрощі», - наголосив він.

Крім того, за словами радника глави ОП, росія хоче показати нібито «гуманістичні підходи у війні» і все-таки спробувати переконати європейців, щоб вони почали тиснути на українців.

Подоляк зазначив, що завдання у росіян одне: «негайний стіл переговорів, ухвалення російського ультиматуму, нова лінія поділу».

«Ось цинічний зміст вказівки путіна про «тимчасове припинення вогню». Банальний прийом. У цьому немає ні найменшого бажання припинити війну. Тим більше, нагадаю, що лише росія атакує ракетами/дронами цивільні об'єкти, включно з місцями релігійних обрядів, і робить це саме у святкові різдвяні дні. Тому ще раз: не потрібно реагувати на явно маніпулятивні ініціативи керівництва рф», - заявив радник керівника Офісу глави держави.

Раніше російські пропагандистські медіа повідомили, що президент країни-терориста володимир путін нібито доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня «режим припинення вогню» по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-