Берлін має почати надавати Україні танки - глава оборонного комітету Бундестагу

Берлін має почати надавати Україні танки - глава оборонного комітету Бундестагу

Укрінформ
Глава оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликає уряд переглянути позицію щодо постачання Україні танків.

Про це політик Вільної демократичної партії, яка входить до правлячої коаліції, заявила газеті Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

«Нам слід зараз почати передислокацію бойової машини піхоти Marder в Україну та негайно розпочати навчання керування нею… Нам точно потрібно рухатися зараз», – заявила Штрак-Ціммерманн.

Читайте також: Німеччина передала Україні велику партію військової допомоги

Вона назвала «позитивним» рішення Франції, яка планує відправити в Україну танки AMX-10 RC, оснащені гарматою калібру 105 мм.

«Важливо, що наші західні партнери знову першими роблять крок, якого вони могли очікувати від нас», - дорікнула депутатка. Вона зауважила, що Marder є в достатній кількості на складах Бундесверу, так само як і боєприпасів до них.

Рішення президента Франції Емманюеля Макрона посилює тиск на канцлера ФРН Олафа Шольца, який завжди обґрунтовував відмову передавати Україні танки Leopard 2 і Marder тим, що ніхто із союзників по НАТО цього не робить, а Німеччина першою не буде.

Читайте також: Надання Німеччиною танків для України є питанням часу - Данілов

До того ж президент США Джо Байден у четвер підтвердив, що розглядає можливість поставки Україні бойових машин піхоти Bradley.

Україна місяцями просить ФРН надати їй наступальні танки, але керівництво держави постійно знаходить відмовки. Останнім часом тиск на канцлера в цьому питанні, в тому числі з партій правлячої коаліції, посилюється.

Foto: Michael Kappeler/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-