Некоректно порівнювати вартість дронів і ракет, якими їх збивають — Ігнат

Некоректно порівнювати вартість дронів і ракет, якими їх збивають — Ігнат

Укрінформ
Застосування ракет для збиття російських дронів дає змогу врятувати життя людей та зберегти об’єкти критичної інфраструктури, тож Сили оборони України й надалі їх використовуватимуть.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи статтю видання The New York Times, де йшлося про збиття дронів дороговартісними ракетами, передає кореспондент Укрінформу.

«Зрозуміло, що ракети, які використовуються - NASAMS, Iris-T, – це дорогі ракети...Чи будемо ми їх застосовувати, чи будемо підіймати в небо винищувачі, щоб збивати «шахеди»? Це дорого, але будемо... Йдеться про життя, про збереження критичної інфраструктури та об'єктів, в які може влучити дрон-камікадзе», – зазначив Ігнат.

Він звернув увагу, що Shahed несе до 40 кг вибухової речовини. Якщо він влучає в об'єкт критичної інфраструктури, вибух призводить до пожежі та загибелі людей.

«Порахуймо, скільки збитків може завдати дрон і скільки коштує зенітна ракета... Це зовсім некоректне порівняння», - наголосив речник, підкресливши, що коли йдеться про життя людей, проводити такі підрахунки некоректно.

Водночас він зауважив, що ця тема не вперше з’являється у західній пресі.

«Мені іноді здається, що в деяких газетах є колонка для російських пропагандистів, щоб вони там висловлювали свою думку. І в США, і в Європі є ЗМІ, які публікують інколи суперечливі речі», – зазначив речник.

Читайте також: Буданов припускає, що удари по території росії будуть «дедалі глибшими»

Раніше видання The New York Times опублікувало статтю, в якій ішлося, що ЗСУ використовують для знищення дронів ракети, які коштують у десятки разів більше за БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-