На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили два склади боєприпасів ворога

На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили два склади боєприпасів ворога

Укрінформ
Сили оборони цієї доби знищили 2 склади з боєприпасами на Бахмутському напрямку, по одному на Авдіївському та на Лиманському.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Наші ракетні війська і артилерія вражають різні цілі: це, в першу чергу, великі скупчення ворога, особового складу, як було цього разу, техніки, а також склади з озброєнням та боєприпасами, паливно-мастильними матеріалами. Цієї доби 2 склади з боєприпасами було знищено на Бахмутському напрямку, один на Авдіївському та на Лиманському», - повідомив Череватий.

Він додав, що фактично щодоби високоточні системи озброєння типу HIMARS та MLRS полюють на ворожі об’єкти і досягають унікальної снайперської влучності, що підтверджують останні події в Макіївці.

Читайте також: ЗСУ уразили п'ять районів зосередження ворога та пункт управління безпілотниками

Відповідаючи на запитання, чи стало помилкою для загарбників використання мобільних з геолокацією в Макіївці, Череватий зазначив, що користування мобільним, звичайно, є помилковим, але це не співставно з рішенням командування розмістити велику кількість особового складу в одному місці.

«Ворог не зміг скритно розмістити свій особовий склад, чим скористалась українська розвідка», - уточнив Череватий. Він додав, що наразі загарбники ближче ніж за 100 км від передової не дозволяють собі розвантажувати великі партії артилерійських снарядів.

Череватий зазначив, що попри великі втрати під Бахмутом, ворог не припиняє атакувати позиції ЗСУ.

Читайте також: Бахмутський напрямок: ЗСУ тиснуть на ворожі війська і застосовують смарт-оборону

«Ворог 238 раз за добу завдав ударів різними системами вогню, танками, 22 боєзіткнення відбулося, ворог втратив 142 вбитими і 204 пораненими», - повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 4 січня 2023 року ліквідували близько 108 тисяч 910 російських загарбників, при цьому лише за минулу добу - 720 осіб. Також захисники України знищили ворожих танків 3038 (+2), бойових броньованих машин - 6106 (+6), артилерійських систем – 2039 (+6), РСЗВ – 424, засобів ППО - 215 (+1), літаків – 283, гелікоптерів – 270, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1842 (+3), крилатих ракет - 723, кораблів / катерів - 16, автомобільної техніки й автоцистерн – 4745 (+10), спеціально техніки - 181.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-