Загарбники за минулу добу атакували дев'ять областей України — зведення ОВА

Загарбники за минулу добу атакували дев'ять областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли дев'яти областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 4 січня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив три обстріли Новгород-Сіверського району з артилерії, мінометів та АГС. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області вчора вдень росіяни обстріляли Середино-Будську громаду з мінометів калібру 120 мм. Зафіксовані чотири удари. По Зноб-Новгородській громаді вчора ввечері прилетіло шість мін.

Вночі війська рф атакували ракетами околиці Запоріжжя. В результаті удару трьома ракетами С-300 на об'єкті цивільної інфраструктури виникла пожежа.

За минулу добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Гуляйполе, Новоданилівка, Дорожнянка, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське, Залізничне, Білогір'я, Плавні, Оріхів, Гуляйполе, Новоандріївка, Ольгівське, Чарівне, Полтавка, Мала Токмачка, Малинівка, Гуляйпільське. Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: росія втратила в Україні вже 108 тисяч 910 військових

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ та Амбарне.

На Куп’янському напрямку вогневого впливу зазнали Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ, Котлярівка і Табаївка.

У Вовчанську обстрілами пошкоджено приватний будинок. У смт Дворічна росіяни обстріляли пожежні автомобілі, поранення дістав та був госпіталізований 42-річний чоловік. У Куп’янську з вибуховою травмою госпіталізований 50-річний чоловік.

У Дніпропетровській області росіяни знову обстрілювали Нікопольський район, важка артилерія вдарила по Нікополю. У місті пошкоджені кілька будинків і господарських споруд, автомобіль, газогін та лінія електропередач.

У Луганській області Сили оборони відбили ворожі атаки поблизу Стельмахівки і Білогорівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневого впливу з боку росіян зазнали Макіївка, Площанка і Діброва.

У Донецькій області вночі армія рф здійснила три ракетні удари по Костянтинівці. Постраждали складські приміщення підприємства, спортивне поле та подвір'я школи.

Зранку активізувалися бойові дії на лінії фронту в Очеретинській громаді, триває артобстріл села Веселе.

Читайте також: ЗСУ уразили п'ять районів зосередження ворога та пункт управління безпілотниками

Протягом доби ворог вів обстріли Курахового та Гірника. Є пряме влучання у п‘ятиповерховий житловий будинок у Кураховому, частково пошкоджені ще 5 багатоповерхівок. Знеструмлена Карлівська фільтрувальна станція.

Вночі російські війська вели обстріли позицій та околиць Торецької громади із важкого озброєння і стрілецької зброї. Пошкоджено ЛЕП за межами міста.

На Донеччині за добу один цивільний загинув і п'ятеро були поранені.

У Миколаївській області вчора вдень ворожих обстрілів зазнав населений пункт Куцурубської громади Миколаївського району. Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди.

У Херсонській області від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Херсона, Молодіжного, Антонівки та Берислава.

На виїзді з Малої Олександрівки Бериславського району автомобіль з цивільними натрапив на російську вибухівку. Загинули двоє чоловіків, ще один дістав поранення.

Загалом на Херсонщині минулої доби загинули двоє людей і п'ятеро були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-